Доступність посилання

ТОП новини

Перші призначення нового кримського прем’єра Валерія Горбатова


Перші призначення нового кримського прем’єра Валерія Горбатова

Симферополь, 26 липня 2001 - Новообраний кримський прем’єр Валерій Горбатов у другій половині дня в середу призначив перших членів свого уряду. Ними стали виключно комуністи і представники політико-економічної групи, що гуртується довкола впливового в Криму члена “Трудової України” Льва Міримського.

Як повідомив Валерій Горбатов на своєму представленні апарату Ради міністрів Криму, він провів перші урядові призначення. Зокрема виконувачем обов’язки першого віце-прем'єра призначено комуніста Лентуна Безазієва, який є депутатом Верховної Ради Криму, і працював до цього заступником голови уряду, постійно конфліктуючи із Сергієм Кунициним. Лентут Безазієв є членом Кримського рескому КПУ, сусідом і товаришем Леоніда Грача.

Виконувачем обов’язки віце-прем’єра з гуманітарних питань став теж комуніст Володимир Казарін – голова Ради сприяння російській культурі при спікерові парламенту автономії, відомий своїми промосковськими поглядами.

Комуніста призначено і міністром фінансів. Ним став Володимир Узунов, який раніше очолював у Симферополі Інститут економіки та управління.

А керівниками Республіканського комітету з інформації і Рескому з охорони пам'ятників історії і культури Криму призначено політиків, близьких до члена парламентської фракції “Трудова Україна” Льва Міримського – впливового у Криму політика і підприємця з проросійської партії “Союз”, яка зараз блокується із “трудовиками”. Тепер інформаційною сферою в Криму керуватиме колишній прес-секретар сумновідомого кримського президента Юрія Мєшкова Ігор Азаров, а охороною пам’яток – викладач російської літератури Валерій Лавров.

Ні Валерій Горбатов, ні його прес-служба поки що ніяк не коментують ці призначення. Але місцеві спостерігачі уже прогнозують, що новий склад уряду автономії буде не тільки червонуватим, але й проросійським.

Голова Всекримського товариства “Просвіта” Сергій Савченко не сумнівається у різкому посиленні проросійського вектору нового кримського уряду. А це не тільки прихід російських капіталів до регіону, але й зміна політики влади стосовно етно-культурних прав неросійського населення півострова. За словами Сергія Савченка, лишається лише дивуватися позиції офіційного Києва, завдяки якій за кілька місяців до виборів до влади в Криму прийшов комуністично-проросійський уряд.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG