Доступність посилання

ТОП новини

Чи стабільні позтивні зміни у Вірменії?


Чи стабільні позтивні зміни у Вірменії?

Прага, 7 серпня 2001 – Міжнародні спостерігачі зауважують помітні позитивні зміни у вірменському економічному секторі. Йдеться про деяку стабілізацію економічного зростання і спроби уряду закріпити позитивні зміни в господарстві Вірменії. Однак, чи стануть ці зміни основою для подальших успіхів і чи приваблять вони міжнародних інвесторів?

Західні урядовці і міжнародні фінансові установи звернули увагу на стабілізацію економічного розвитку у Вірменії і покращення умов для притоку іноземних інвестицій у цю країну. Макроекономічна стабілізація тут випливає із економічного зростання та зниження інфляції. Хоча фахівці вважають, що одна економічна стабілізація не несе відразу якогось покращення для більшості народу. Джон Одлінґ-Смі, директор Другого європейського департаменту Міжнародного валютного фонду вважає згадані зміни добрим сигналом для інвестиційного клімату у Вірменії і висловлює готовність МВФ та Світового банк у намірах реалізації конкретних інвестиційних програм у цій країні. Одлін’ґ-Смі підкреслив, що економічна стабілізація є підставою для урядових зусиль у напрямку покращення інвестиційного клімату і обмеження корупції та інших негативних явищ у економічному житті. Віце-президент Світового Банку Йоганнес Лінн поділився після відвідин Вірменії своїми враженнями від місцевих «економічних парадоксів»:

« З одного боку ми бачимо позитивне зростання та макроекономічну стабілізацію у Вірменії. З другого боку, ми бачимо великі злидні, відсутність, як місцевих так іноземних інвестицій. Ми спостерігаємо значний прогрес в політичних реформах, в законодавчих ініціативах, в урядовому реґулюванні але, разом з тим, є великий скептицизм, як серед інвесторів, так і серед населення, щодо рельного прогресу цих урядових зусиль»

Наряду з певним зниженням інфляції та економічною стабілізацією у Вірменії ще не досягнуто відчутного перелому у подоланні корупції і масової психології зневаги до законів, підкреслив президент американської комерційної палати у Єревані Том Самуелян.

Разом з тим Світовий Банк планує у найближчих три роки надати Вірменії 150 мільйонів доларів на проведеня економічних реформ та структурних змін в приватному секторі. Загальний обсяг 24-х кредитних програм Світового Банку відкритих у цій країни досяг 656 мільйонів доларів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG