Доступність посилання

ТОП новини

Державні інструкції крадуть у пенсіонерів гроші, а в України газ


Державні інструкції крадуть у пенсіонерів гроші, а в України газ

Івано-Франківськ, 27 серпня 2001 – Пенсіонери Прикарпаття надсилають до владних структур численні звернення, у яких вказують на те, що за економію газу їх позбавляють субсидій. Отож доводиться навмисно спалювати голубе паливо для того, щоб не позбутися пільг і щоб уникнути боргів.

Відкрите акціонерне товариство “Івано-Франківськгаз” змушує пенсіонерів та пільгові категорії населення сплачувати за те, що вони не споживають тієї кількості газу, яка визначена згідно з субсидією. Про це йдеться в численних скаргах, які надсилаються до владних структур та редакцій місцевих мас-медій. У листах вказується, що пенсіонерів позбавляють пільг через те, що вони економлять газ.

Зважаючи на те, що минулої зими морози були невеликі, споживачі спалювали менше газу, однак заощадити на опаленні їм так і не вдалося. Справа в тому, що ВАТ “Івано-Франківськгаз” вимагає обов’язково використовувати вказаний ліміт газу – інакше споживачі втрачають пільги.

Таким чином склалася парадоксальна ситуація: для того щоб отримувати державну допомогу, споживачі навмисно спалюють більше газу, аніж їм насправді потрібно. Мешканці сіл узагалі заявляють про те, що в результаті надмірного, навмисного спалювання газу в окремих помешканнях навіть тріскають пічки.

Водночас представники ВАТ “Івано-франківськгаз” наголошують, що вони діють згідно з державними інструкціями. Голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк іще рік тому обіцяв посприяти в вирішенні цього питання, однак владні структури виявилися досі неспроможними впоратися з проблемою. Громадські організації реґіону та осередки політичних партій наголошують, що держава таким чином порушує права людини, вона свідомо обкрадає не лише незаможні категорії каселення, але й саму себе.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG