Доступність посилання

ТОП новини

Голова Народного Руху України Генадій Удовенко перебуваючи в Одесі заявив про наявність в Україні масових порушень прав людини


Голова Народного Руху України Генадій Удовенко перебуваючи в Одесі заявив про наявність в Україні масових порушень прав людини

Одеса, 18 вересня 2001 - За його словами про це йдеться так само в ухваленій парламентом постанові з приводу проведення у Верховній Раді спеціальних слухань присвячених цій тематиці.

Насамперед мова йде про порушення прав людини у соціально-економічній площині. Гарантовані Конституцією України права відверто не виконуються. Відсутнім є фактор своєчасної виплати зарплати, пенсії, безкоштовної охорони здоров’я і таке інше.

Генадій Удовенко далі продовжив:

“Рівень заробітної плати не відповідає прожитковому мінімуму. Ті скарги які надходять до Верховної Ради, а це приблизно 52 відсотки, стосуються соціально-економічних проблем.

Значна кількість скарг стосуються і незгоди виборців з рішеннями судів різного рівня.

Народні депутати України є тут у дуже складній ситуації, оскільки Конституційний суд прийняв рішення про те, що народний депутат не має права звертатися до суддів, Генерального прокурора в конкретних судових справах.

У нас рішення Конституційного суду не підлягає обговоренню та оскарженню.

Це не справедливе рішення.

І незважаючи на нього люди звертаються до народних депутатів за допомогою.

Правова культура в Україні є дуже низькою. Має місце справжнє свавілля. З людьми не бажають говорити. З людьми поводяться часто як з бидлом. Це прикро, але це так.

Я кваліфікую це таким чином, що рабу сказали – ти вільний, а раб не знає що це таке.

З одного боку нам треба зробити щоби громадяни України знали свої права і не боялися їх відстоювати, а з іншого боку – вимоги підвищувати до правоохоронних органів вимоги.

Нині міліція досить часто б’є затриманих. Це страшне”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG