Доступність посилання

ТОП новини

В Україні розпочато реалізацію міжнародну програму боротьби із СНІД-ом


В Україні розпочато реалізацію міжнародну програму боротьби із СНІД-ом

Київ, 23 листопада 2001 - В Україні розпочато реалізацію міжнародної програми боротьби із розповсюдженням ВІЛ-інфекції та СНІД-у, яку розроблено експертами Британської Ради на основі досвіду подібних програм у державах Європейського Союзу.

Ще 15 – 20 років тому СНІД видавався екзотичною хворобою, на яку хворіють лише жителі африканських країн, або ж люди з “груп ризику” – ін’єкційні наркомани, повії, гомосексуалісти. Минув час – і на групи ризику перетворились усі ми, і проблема боротьби із СНІД-ом стала однією з найнагальніших проблем людства. І, за підрахунками британських медиків і програмістів, якщо розповсюдження ВІЛ-інфекції не зупинити сьогодні – завтра людство втратить велику кількість працездатного населення в економічно розвинених державах. Щодо країн “третього світу” і таких, як Україна, то тут ситуація виглядає ще гіршою. Слово – експертові міжнародної програми Лінци НІЛЛ: “За якийсь час приблизно третина населення працездатного віку може піти з життя, якщо не зупинити розповсюдження ВІЛ-інфекції та СНІД-у. Мета нашої програми в Україні - роз’яснити, у чому полягає небезпека хвороби, яким шляхом вона передається від людини до людини”, - каже пані НІЛЛ. Британська Рада та уряд України працюватимуть спільно над реалізацією програми; серед міст, яким приділено особливу увагу фахівців – Київ, Донецьк, Львів, Харків, Херсон і Кримський півострів. Британські та українські експерти розпочали серйозну роз’яснювальну роботу у “групах ризику”. Розповідає пані НІЛЛ: “Надзвичайно важливою є робота серед повій і наркоманів. Ці люди ризикують життям, найчастіше навіть не уявляючи ступеню ризику. Адже СНІД – це хвороба смертельна”, - наголошує пані Нілл.

А ризик усе збільшується: якщо нині в Україні зареєстровано чотириста тисяч ВІЛ-інфікованих осіб, то незабаром ця кількість виросте у геометричній прогресії, як це трапилось і у державах “третього світу”, і у країнах Західної Європи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG