Доступність посилання

ТОП новини

Благодійність – особливо перед святами


Благодійність – особливо перед святами

Київ, 19 грудня 2001 - Бідність – один з перших і найпомітніших результатів тривалої економічної кризи і соціальної скрути в Україні. Бідність – якщо дивитись на неї у загально людському вимірі – є порушенням права пересічної людини на нормальне життя. Бідність – доля більше половини українського населення. На жаль, про бідних людей у державі згадують в основному напередодні свят – таких, як день Святого Миколая, Різдво Христове, Великдень.

Нещодавно у київському Будинку вчителя політики і чиновники вітали дітей зі святом Святого Миколая, яке відзначається 19 грудня. Відомі діячі політики та діячі мистецтв - лідер блоку «Наша Україна» Віктор ЮЩЕНКО, керівник виборчого штабу цього блоку Петро ПОРОШЕНКО, екс-віце-прем’єр-міністр Микола ЖУЛИНСЬКИЙ, народні депутати України, співачка Ніна МАТВІЄНКО та інші - дарували дітлахам-сиротам подарунки. На свято запрошені діти з Бучанської школи-інтернату, діти репресованих, діти з малозабезпечених сімей.

Свято організовано Союзом українок, Благодійним фондом «Приятелі дітей» і блоком «Наша Україна». А держава Україна може лише привітати подібні акції, оскільки коштів у державному бюджеті на соціальну підтримку усім, хто такої допомоги потребував би, не вистачає. І чи не єдиний вихід зі становища – звертатися до багатих, здатних підтримати дітей-сиріт, малозабезпечені родини, інтернати.

Благодійність, благодіяльність – так називалася споконвіку традиція допомоги бідним. В Україні, прославленій традицією благо діяльності, в останні роки першими на заклик про допомогу відгукнулись ... дипломати, іноземні компанії, міжнародні благодійні організації. Це уже потім було створено організації типу “Дружина президента – дітям України”, “Приятелі дітей” та інші. Традицію благодійних Різдвяних ярмарків і базарів започаткував вісім років тому Міжнародний жіночий клуб Києва.

На жаль, однією благодійністю українській владі не обійтися: тільки впровадження економічних і соціальних реформ, розрахованих на поліпшення життя народу, здатне подолати бідність. Адже це – найбільша трагедія і найскладніша проблема України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG