Доступність посилання

ТОП новини

Про радіо “Континент”


Про радіо “Континент”

Київ, 24 січня 2002 - Тема позбавлення ліцензії радіо “Континент” Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, яку “Свобода” вже неодноразово порушувала, досі залишається актуальною. З одного боку, судові ухвали ігноруються не лише суб'єктами протистояння, але й навіть державною виконавчою службою, у функціональні обов'язки якої входить забезпечення виконання цих рішень. З іншого боку, життя постійно підкидає нові ситуації. Так, 21 січня член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Микола Княжицький в прямому ефірі одному з телеканалів знову згадав про борг радіо “Континент”, який є начебто каменем спотикання на шляху одержання ліцензії на мовлення.

Директор радіо “Континент” Сергій Шолох вважає, що не це є причиною позбавлення ліцензії. Насправді конфлікт між радіо “Континент” і Нацрадою лежить у політичній площині. Зокрема, кандидатуру Сергія Шолоха запропоновано на розгляд Верховної Ради України з метою ротації парламентської четвірки членів цього державного регулюючого органу. Недаремно такими гарячими були баталії у законодавчому органі. А питання ротації стало причиною фактичного зриву сесії в останній день її роботи. Сергій Шолох переконаний, що все одно ротація відбудеться, попри спротив теперішнього складу Нацради.

Упродовж дня я пробував зв'язатися з Миколою Княжицьким, щоб вислухати і його точку зору, однак ні в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, ні на каналі ІСТV його не було, а ввечері він відбув до Львова.

Минулої суботи в прямому ефірі телеканалу СТБ голова профільного парламентського комітету Олександр Зінченко сказав, що ротація давно б відбулася, якби там були нормальні кандидатури. До речі, Верховній Раді для ротації запропоновано 5 осіб. Всі – не менші фахівці, ніж нинішні члени Нацради. Пікантності в цій ситуації додає те, що Сергій Шолох працює ще й консультантом очолюваного Зінченком комітету. Відомо, що Київський господарський суд своїм рішенням заборонив використання ліцензії на частоті, на якій виходить “Континент”, радіостанції “Онікс”. Однак це рішення не виконується. Голова Подільської виконавчої служби Станіслав Ївженко, замість того, щоб забезпечити виконання судового рішення, дав вказівку судовому виконавцю під надуманим приводом відправити назад згадане рішення. До всього цього додався пресинг з боку Державного університету технології та дизайну звільнити орендоване приміщення до 26 січня цього року. Отака-от коротка історія з серіалу про правову державу, в якій ми маємо щастя жити.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG