Доступність посилання

ТОП новини

Почесним консулом Грузії в Канаді на другий термін призначено українця за походженням канадського бізнесмена Володимира Кудрика


Почесним консулом Грузії в Канаді на другий термін призначено українця за походженням канадського бізнесмена Володимира Кудрика

Торонто, 31 січня 2002 – Той факт, що на посаду почесного консула в Канаді Грузія шукала саме українця за походженням, на думку Володимира Кудрика, радше закономірний, ніж випадковий. Мовляв, справа тут проста – грузинів у Канаді не так вже й багато, та й амбасадор один на всі три північноамериканські держави – Америку, Мексику та Канаду, а у співпраці з останньою з них Грузія серйозно зацікавлена. Ось і дав президент Шеварднадзе доручення послові, який перебуває у Вашингтоні, знайти канадського бізнесмена, що співпрацює з урядом і походить з українського роду. Саме з українського, бо мовляв, трикутник Україна-Грузія-Канада має реальні шанси для ефективної і взаємовигідної співпраці. Однією з найбільш перспективних можливостей Володимир Кудрик, якому і випало очолити консульське представництво Грузії у Канаді, вважає співпрацю у важливій для України енергетичній галузі. На підтвердження цієї думки він, зокрема, навів той факт, що Грузія межує з державами, які мають родовища нафти.

Володимир Кудрик

Є можливість, щоб експортувати ці поклади через Грузію, через Чорне море, і далі через Україну – до Европи. Ця ділянка дуже важлива економічно і фінансово – і для Грузії, і для України. Канада завдяки тому, що також має ті самі поклади, як Казахстан і Азербайджан, має свої фірми, своїх екпертів, що можуть в цій ділянці помогти. Наприклад, знана у світі фірма «Челс Кенада рай плайн», що має, здається, найбільші проводи в кілометрах, милях, вона має можливість допомогти Грузії й Україні, щоби розбудувати той проект.

Надія Базів

Так вважає почесний консул Грузії в Канаді Володимир Кудрик. Щодо бізнесмена Володимира Кудрика, то очолювана ним консалтингова фірма з охорони здоров’я співпрацює з офіційним Тбілісі ще відтоді, як Грузія стала незалежною державою. За цей час Володимир Кудрик побував у Грузії понад десять разів і мав нагоду добре пізнати не лише саму караїну, але й її людей. Відповідаючи на моє запитання, що на його думку передусім відрізняє грузинів від українців, мій співрозмовник, зокрема, сказав:

Володимир Кудрик

Щоразу, коли я був у Грузії, в Тифлісі, що мене дуже приємно заскочило – що я чув тільки грузинську мову. Ніколи не чув російську мову. Чи то є старші люди, чи то є молоді, всі говорять грузинською мовою. Вони дуже горді своєю мовою. І то не тільки офіційно, ми мали нагоду бути запрошені на вечерю, чи до ресторану – скрізь між собою говорять по-грузинськи. А тому що я російської мови не знаю, то я до них говорю українською мовою поволі, і вони мене слухають, а тоді відповідають по-грузинськи, а хтось перекладає англійською мовою. Це є горда країна. Я би хотів, як приїду до Києва, щоб у таких ситуаціях я би почув лише українську мову!..

Надія Базів

Таке побажання на завершення нашого знайомства висловив почесний консул Грузії у Канаді Володимир Кудрик.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG