Доступність посилання

ТОП новини

Уперше в українській історії об’єдналися представники усіх громадських організацій, що задіяні у виборчому процесі


Уперше в українській історії об’єдналися представники усіх громадських організацій, що задіяні у виборчому процесі

Київ, 20 лютого 2002 - Минулими вихідними у Києві відбувся форум громадських організацій “Суспільство перед вибором”, на якому, за словами організаторів, уперше в українській історії об’єдналися представники усіх громадських організацій, що задіяні у виборчому процесі, і які прагнуть зробити вибори чесними та прозорими.

Підсумовуючи результати форуму, керівник секретаріату Всеукраїнського громадського моніторингового комітету Ігор Когут назвав цю акцію безпрецедентною, оскільки, за його словами, вперше було зібрано майже 300 неурядових організацій, які працюватимуть на виборах, і які можуть суттєво впливати на перебіг виборів в Україні.

Представники громадських організацій домовилися об’єднати свої зусилля в моніторингу виборів, зокрема у відстежуванні порушень прав суб’єктів виборчого процесу та у моніторингу якісного інформування виборців.

Форум також проголосив, що громадські організації України беруть на себе зобов’язання неупереджено та об’єктивно ставитися до усіх учасників виборчих перегонів і не використовувати свою діяльність для лобіювання та підтримки певних політичних партій.

Ігор Когут назвав це початком формування громадянського суспільства.

Представник фонду “Відродження” , який був одним з організаторів проведення форуму, Григорій Немиря зауважив, що сьогодні суспільство потребує від третього сектору реальних дій, а не декларацій. Водночас Григорій Немиря зазначив, що переважна більшість політичних партій і блоків-учасників виборчого процесу не готові до контактів з громадськими організаціями.

За його словами, з 12 впливових партій та блоків на форум прийшли лише представники 4 виборчих партій та блоків, а саме: від блоку Юлії Тимошенко, партії Олександра Мороза, “Яблука” та об’єднання “Жінки за майбутнє”.

Григорій Немиря висловив розчарованість українськими партіями , які, за його словами, не знайшли часу і можливості взяти участь у форумі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG