Доступність посилання

ТОП новини

Кримський виборчком саботує вибори?


Кримський виборчком саботує вибори?

Симферополь, 1 березня 2002 - Уже третю добу Виборча комісія з виборів депутатів Верховної Ради АРК не може зібратися на своє засідання. Частина членів комісії просто саботує її роботу. Місцеві спостерігачі говорять про намір комуністів, які контролюють Центрвиборчком Криму, зірвати вибори в автономії.

Конфлікт довкола судового рішення про зняття лідера кримських комуністів Леоніда Грача з реєстрації перемістився у стіни Виборчої комісії АРК. Ні в середу, ні в четвер комісія так і не змогла зібратися на своє засідання, як цього вимагали 30 кримських демократів, знятих Центрвиборчкомом з реєстрації. 28 лютого ввечері голова Центрвиборчкому Криму Іван Поляков повідомив, що це скандальне рішення насправді не діє і він його не підпише.

Пан Поляков вибачився перед кандидатами в депутати кримського парламенту, інтереси яких це рішення заторкнуло. Він повідомив що два члени виборчкому Криму відкликали свої голоси, і таким чином, рішення ЦВК автономії, ухвалене в ніч на середу є не чинним. Водночас пан Поляков сказав, що Виборча комісія АРК має намір повернутися до цього питання і ретельно перевірити реєстраційні документи усіх 30 кандидатів. Однак коли це станеться – не відомо, оскільки, більшість членів комісії, які представляють інтереси комуністів, засідання ЦВК Криму просто ігнорують.

Член виборчого блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”, один з лідерів Меджлісу Рефат Чубаров переконаний, що комуністи на чолі з Леонідом Грачем намагаються зірвати вибори в Криму: “Кричуща своїм беззаконням поведінка керівника Верховної Ради Автономної Республіки Крим через вплив на підпорядкованих йому членів Виборчої комісії Криму, як виглядає, спрямована практично на зрив виборів в автономії. Леонід Грач зі звичайної судової справи вирішив роздути скандал і зробити заручниками весь Крим і всіх кримчан,” - вважає Рефат Чубаров.

Тим часом голова Виборчкому Криму Іван Поляков заявив, що у випадку, якщо у понеділок-вівторок комісія не зможе зібратися на своє засідання через відсутність кворуму, то він звернеться до Верховної Ради Криму з пропозицією відкликати саботажників. Але, оскільки бойкотують засідання саме прихильники Леоніда Грача, то плани пана Полякова, до речі, теж близького до спікера, виглядають малореальними.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG