Доступність посилання

ТОП новини

Шкіль і досі під вартою. Суд перенесено


Шкіль і досі під вартою. Суд перенесено

Київ, 10 квітня 2002 - Андрій Шкіль, обраний нещодавно народним депутатом по мажоритарному округу на Львівщині, й надалі продовжує сидіти за ґратами у Лук’янівському СІЗо. Засідання Голосіївського райсуду щодо звільнення лідера унсовців з-під варти перенесене на невизначений строк через хворобу судді Івана Волика.

Об одинадцятій годині ранку біля столичного кінотеатру “Загреб” зібралися адвокати й батьки ув'язнених унсовців, народні депутати, представники ЗМІ і просто симпатики Андрія Шкіля. Дехто прийшов із квітами. За словами дружини Шкіля, Зоряни, у розмові з нею начальник Лук’янівського слідчого ізолятора Іван Скоробагач пообіцяв, що відпустить новообраного народного депутата, як тільки суд ухвалить відповідне рішення.

Офіційний захисник Андрія Шкіля Микола Янко зазначив, що напередодні голова Голосіївського райсуду Василь Усенко призначив початок судового засідання на 9 квітня, 11.00 і наголосив, що суддя Іван Волик, незважаючи на хворобу, приїде на засідання.

Проте засідання не відбулося ні об 11, ні о 12. Зайшовши на кілька хвилин до зали, судді оголосили про перенесення судового засідання на невизначений строк. “Розгляд справи відкладається через неповний склад суду , зауважив суддя Голосіївського райсуду Києва Валігура. Сам новообраний народний депутат Андрій Шкіль вітав присутніх із клітки для ув'язнених. “Наразі відбувається брутальне порушення Конституції України. Згідно з рішенням Конституційного суду, на мене поширюється депутатська недоторканність”, - зазначив на імпровізованій прес-конференції Андрій Шкіль.

За словами народного депутата Олександра Турчинова, 10 квітня Львівський апеляційний суд може скасувати результати виборів по Городоцькому виборчому округу, відтак судді просто затягують справу. Адвокати Андрія Шкіля мають намір звернутися до Київського апеляційного суду, щоб цей суд з'ясував питання з поведінкою Голосіївського райсуду та звільненням з-під варти Андрія Шкіля.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG