Доступність посилання

ТОП новини

Вкладники КАБ “Слов'янський” продовжують активну боротьбу за повернення власних грошей


Вкладники КАБ “Слов'янський” продовжують активну боротьбу за повернення власних грошей

Запоріжжя, 13 травня 2002 - 11-го травня у Запоріжжі відбулась чергова зустріч активістів Товариства вкладників банку з губернатором Карташовим. Гостра й напружена розмова не додала оптимізму “слов’янцям”, утім, імовірно, посприяє активізації дій регіональної влади.

Станом на сьогодні, не задовільненими залишаються вимоги 1238-ми вкладників КАБ “Слов'янський”, серед них – і 1049 запоріжців. За інформацією ліквідаційної комісії банку, із початку 2002-го року на її рахунки не надійшло жодної копійки. Запорізький губернатор Євген Карташов каже, що регіональна влада занепокоєна ситуацією навколо виплати заощаджень. Адже впродовж двох років, поки триває ліквідація банку, вкладники створили досить агресивну громадську організацію, щотижня пікетують облдержадміністрацію та ДПА в Запорізькій області, вимагають негайного повернення грошей. Тим самим сприяють зростанню напруження в обласному центрі, - переймається губернатор.

Останній показовий випадок агресивності “слов’янців” стався під час дев’ятотравневого мітингу, коли губернатор Карташов намагався потрапити на святкову трибуну. Розлючені вкладники – неодмінні учасники будь-яких громадських заходів – закликали пана Карташова дати відповідь на їхні запитання щодо повернення боргів. Щоб припинити непотріб, губернатор пообіцяв зустрітися з активом вкладників. Зустріч відбулась 11-го травня. Пан Карташов пообіцяв “слов’янцям” посилити тиск на ДПА України, яка припинила роботу щодо стягування боргів із головних дебіторів “Слов’янського”. Зокрема – із ВАТ “Макеєвський металургійний комбінат”, ВАТ “Північний гірничо-збагачувальний комбінат” та ВАТ “Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського”.

До речі, Запорізька ОДА вже неодноразово зверталась до ДПА України, Дніпропетровську та Донецьку державні адміністрації з вимогами прискорити погашення заборгованостей підприємствами-дебіторами банку. Однак, реакції не прослідувало. Нарешті, й запорізькій регіональній владі набридло штовхати колесо вгору. Останні два місяці для задовільнення вимог “слов'янців” було зроблено …аж нічогісінько.

То ж, новий сплеск активності вкладники “Слов'янського” пояснюють, насамперед, послабленням уваги до їхніх проблем.

На разі необхідно сплатити ще майже половину від загальної суми заощаджень. Євген Карташов пообіцяв обговорити з Президентом імовірні шляхи повернення фінансових ресурсів. Хоча оптимізм губернатора сьогодні мало втішає вкладників, звиклих до обіцянок.

Та й до традиційних “слов'янських” пікетів Запоріжжя вже настільки звикло, що важко собі уявити площу Фестивальну без організованого натовпу з парасолями та гаслами в руках.

А сила звички, кажуть, - велике діло. Тільки не завжди корисне.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG