Доступність посилання

ТОП новини

Чому поляки активізують національну рекламу?


Чому поляки активізують національну рекламу?

Варшава, 28 травня 2002 - Цікаві процеси відбуваються у Польщі. Чим ближче ця держава до вступу у Євросоюз, тим популярнішим стають у польському суспільстві ідеї, на кшталт, «свій до свого по своє», тим більше зусиль у Польщі докладають, щоб популяризувати польські товари, польські продукти харчування. Навіть гасло: «Купуючи польські товари у польських магазинах, зменшуєш польське безробіття», свідчить про те, що мода на все західне, така популярна в останнє десятиліття, потроху відходить.

Настрої змінюються на очах. Ще два-три роки тому, особливо молоді поляки, соромилися всього свого і було помітно майже мавпування усього західного, починаючи від стилю життя і закінчуючи найдрібнішими деталями у побуті, в тому числі, і кухнею. Це в останньому десятилітті виросли по всій Польщі дешеві американські ресторани і модними стали американські зразки поведінки.

І ось нині, відбувається перенасичення усім цим і повернення до моди на все вітчизняне. Знані політики, актори, зірки телебачення, а першість у цьому веде сама президентська пара, рекламують польські товари, польську кухню, польські курорти, польську культуру, словом, польські стандарти. І хоча у ресторані сина відомого польського політика Яцека Куроня не з’їси знаменитої «куронівки», це дармова зупа, яку Яцек Куронь, коли був міністром праці сам варив та роздавав безробітним, бо «куронівка» - це швидше символ, то другий політик, а точніше, нова зірка польського політичного небосхилу, крайній правий радикал Анджей Лєпер обіцяє, що вкриє усю Польщу дешевими польськими барами, де їжа буде смачніша і менше коштуватиме, ніж в американських фаст-фудах.

Словом, поляки взялися за національну рекламу. Вони хочуть витворити відому на увесь світ національну марку Польщі, товар, який би свідчив про Польщу, поляків і все, що має польське походження. З такою маркою поляки хочуть увійти у Євросоюз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG