Доступність посилання

ТОП новини

Днями комітет з асигнувань американського Конгресу розглянув питання фінансової допомоги Україні на наступний рік


Днями комітет з асигнувань американського Конгресу розглянув питання фінансової допомоги Україні на наступний рік

Вашингтон, 4 червня 2002 - Перед конгресменами в американській столиці свідчив Президент українського конгресового комітету Михайло Савків.

159 мільйонів доларів США така сума допомоги Україні на 2003 фінансовий рік розглядається комісією з асигнувань американського Конгресу. Гроші мають бути виділені на розбудову громадського сектору, на розвиток сільського господарства, ліквідацію наслідків Чорнобильської катастрофи, на програми ядерної безпеки та інші суспільні сектори та галузі економіки , розвиток яких в Україні підтримується зі сторони Америки.

Цьогорічна пропозиція Президента, виділити Україні 159 мільйонів доларів майже на 20 мільйонів менша ніж минулого року. Спостерігачі зазначають, що можливо таке рішення було прийнято через бажання президента відповідати вимогам Конгресу, члени якого вважають, що Україна повинна продемонструвати поступ у демократичних реформах, розслідуванні гучних злочинів проти журналістів та політиків та боротьбі з корупцією. Нагадаю, що минулого року навколо цього питання точились серйозні дебати, тоді Конгрес мав намір скоротити фінансову допомогу Україні майже на 50 мільйонів доларів.

Президент Українського Конгресового Комітету Америки Михайло Савків , що свідчив перед конгресовою комісією з асигнувань вважає.

Михайло Савків:

«Минулого року була досить важка боротьба щодо закордонної допомоги Україні. Цього року президент Буш дає свою рекомендацію на 159 мільйонів доларів. Ми, як Український Конгресовий Комітет і українська громада, підтримуємо цю пропозицію. Ми б хотіли, щоб ця закордонна допомога збільшилася. Але в бюджетному процесі важко знайти більше грошей, які ми б хотіли дати Україні. Тобто ми готові на пропозицію президента Буша.»

Узгодження суми асигнувань на 2003 рік Україні між Адміністрацією та Конгресом триває. Та експерти прогнозують, що сума допомоги Україні не опуститься нижче 150 мільйонів доларів США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG