Доступність посилання

ТОП новини

Підвищення тарифів у громадському транспорті в Криму


Підвищення тарифів у громадському транспорті в Криму

Симферополь, 12 червня 2002 - З початком курортного сезону, у Криму зросли ціни на проїзд громадським транспортом. Автоперевізники пов'язують це з підвищенням вартості пального. А Уряд Криму займає неоднозначну позицію.

В Симферополі оголошено, що за рішенням уряду автономії, з 1 липня зростають тарифи на проїзд у громадському транспорті. В адміністративному центрі ціни на проїзні квитки у тролейбусах зростуть з 30 до 50 копійок, на приміських маршрутах – до 60 копійок, а на міжміських – у півтора раза. Суттєво піднялися тарифи на автомобільному транспорті. А на маршрутних таксі у Симферополі вони виросли уже в червні – із 60 копійок до 1 гривні.

В уряді Криму вважають, що це не призведе до зростання соціальної напруги, оскільки пільги для пенсіонерів і ветеранів війни залишилися. Спікер кримського парламенту Борис Дейч заявив журналістам, що підвищення цін на проїзд у громадському транспорті економічно виправдане. Водночас він покритикував незалежних автоперевізників, які, за його словами, абсолютно безконтрольні, і піднімають ціни як надумають. Пан Дейч рекомендував місцевим радам відбирати ліцензії на перевезення пасажирів у тих підприємств і підприємців, які проводять антисоціальну цінову політику.

Самі ж автоперевізники скаржаться на стрімке зростання цін на пальне. У Криму за останній місяць вони виросли майже на 50%. Урядовці ж, схоже, із розумінням ставляться до цінової політики, яку після виборів проводять постачальники й продавці пального. В усякому випадку, уряд Криму жодних дій щодо стримування зростання цін на бензин досі не вживав. Навіть попри те, що безупинна дорожнеча пального може негативно вплинути на курортний сезон, на хороші результати якого так розраховують кримські керівники. Додам також, що ні кримські профспілки, ні комуністи, ні соціал-демократи, ні жодна інша політична сила, яка декларує соціальний захист кримчан, не опротестували дії місцевого уряду.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG