Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 25 червня 2002 - Породжені виборами кадрові ротації в державному апараті набувають доволі несподіваних форм, – констатує газета “Вечірні вісті”. І відразу ж інформує, що нині йде активне звільнення голів райдержадміністрацій – вже позбулися своїх посад майже 50 посадовців районного штибу, котрі не спромоглися забезпечити “правильні” результати народного волевиявлення. Відбуваються ротації і в президентській адміністрації, де одне з чільних місць обійняв лідер виборчого списку “Команди озимого покоління” Валерій Хорошковський. Газета коментує це призначення, наголошуючи, що “озимі”, котрі називали себе новим поколінням, не пов'язаним із “владою старого покоління”, нині пішли на прислужництво до них.

В цьому ж числі “ВВ” наголошує, що в Україні знищений останній незалежний телеканал. Днями за розпорядженням Нацради з питань телебачення і радіомовлення, всупереч рішенню суду, було призупинене мовлення телеканалу ЮТАР. Причиною цього газета вважає правдивість і об'єктивність журналістів, що працюють на цьому телеканалі.

Не є прихильником діяльності органу, що курує в Україні теле- та радіопростір і кореспондент газети “Сегодня”. У публікації “Як намагаються політизувати Нацраду з питань телебачення та радіомовлення” він переповідає, не уникаючи коментарів, як відбувався в парламенті звіт Нацради за минулий рік.

А в публікації “Поверніть ката на місце” наголошується, що в Україні знову стала актуальною проблема смертної кари. Днями за поновлення цієї міри покарання висловилися представники Генпрокуратури та МВС. Не виключено, - завважується в матеріалі, - що цю пропозицію підтримають і парламентарії.

На тему права з лідерами профільних парламентських комітетів розмірковує кореспондент газети “Україна молода”. Вислухавши думки кількох депутатів журналіст наприкінці матеріалу підсумовує, що “поки що законотворча діяльність Верховної Ради існує в автономній реальності по відношенню до нашого сьогодення, де править, на жаль, далеко не закон.”

Продовжує парламентську тему газета “Сільські вісті”, яка друкує матеріал народного депутата Івана Бокого. Серед іншого він розповідає завдяки кому і чому в парламент потрапили пропрезидентські фракції, які їхні амбіції на майбутнє. Автор пише, що ”ті, кого ви обрали не з опозиції, зайняті тільки собою. Разом із Кучмою вони здійснюють чергову, а по суті - -задуману ще до виборів комбінацію, отой хитромудрий задум, який би зберіг їх при владі. А по суті – комбінацію з трьох пальців для народу.” Докладніше з думкою парламентарія можна ознайомитися зі статті “Комбінація, або Гарна штучка – загнута пучка”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG