Доступність посилання

ТОП новини

Поїздка Папи Римського до Канади, Гватемали і Мексики


Поїздка Папи Римського до Канади, Гватемали і Мексики

Прага, 27 липня 2002 - У канадському місті Торонто, де проходить святкування всесвітнього дня молоді, Папа Римський є не просто центральною, він є глибоко символічною і у фізичному, і в духовному сенсі фігурою. Там зібралося понад 200 тисяч юнаків і дівчат зі 170 країн. Вони тепло вітали Понтифіка, вигукуючи “J-P Two, We Love You!” – “Іване Павле Другий, ми любимо тебе!”.

І справді, для більшості учасників форуму Папа Римський став “найбільшим героєм”, персоною, що володіє неймовірною притягальною силою. Чимало молодих паломників з усіх усюд із сумом говорили, що це, можливо, їхній останній шанс побачити главу католицької церкви, враховуючи його вік і стан здоров'я.

Вчора, звертаючись до молоді, святійший отець, зокрема, сказав: «Cьогодні голос Ісуса лунає поміж нас. Це голос життя, сподівання, прощення, голос справедливості й миру. Послухаймо цей голос. Послухаймо голос Ісуса”.

Папа Римський особливо відзначив, що представникам з-понад 100-а країн ось так зібратися й святкувати не завадило те, що розмовляють вони різними мовами. Попри різні ситуації, сказав Понтифік, всі ми можемо з'їхатися, щоб разом святкувати й насолоджуватися Господньою любов'ю.

Святійший отець також сказав, що попри свої немолоді роки, він усе ще молодий серцем. І закликав молодь протистояти тим, хто пропонує радощі, що несуть короткочасні й поверхові задоволення, протистояти тим, хто має гроші й владу.

Сьогодні Іван Павло Другий у своїй резиденції на острові Строберрі влаштував урочистий обід для 14-ти юних католиків, зокрема з Канади, Йорданії, Індії, Боснії, Таїті, Перу, Судану, Сполучених Штатів. Завтра увечері Папа Римський знову прибуде до Торонто, щоб провести нічну службу для молоді. В понеділок Понтифіка чекають Гватемалі.

У зв'язку з великими навантаженнями, тривалими переїздами, що не завжди під силу значно молодшим людям, до графіку поїздок і проведення різних заходів з участю Івана Павла Другого внесені деякі корективи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG