Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківське обласне управління освіти напередодні нового навчального року отримало лише 4 відсотки від загальної кількості необхідних підручників та навчальних посібників для шкіл Прикарпаття


Івано-Франківське обласне управління освіти напередодні нового навчального року отримало лише 4 відсотки від загальної кількості необхідних підручників та навчальних посібників для шкіл Прикарпаття

Івано-Франківськ, 6 серпня 2002 – Для повного забезпечення загальноосвітніх шкіл Івано-Франківщини на наступний навчальний рік підручниками та навчальними посібниками необхідно 1 мільйон 308 тисяч гривень. Поки що обласне управління освіти отримало лише 4 відсотки необхідних книжок.

Підручники закуповують за бюджетні гроші. Цього року для їхнього придбання з бюджету області необхідно надати 110 тисяч гривень. Однак місцеві чиновники ще не сплатили борги за підручники, придбані минулого року. Загальний борг становить майже 170 тисяч гривень.

У головному фінансовому управлінні Івано-Франківської обласної держадміністрації заявили, що обласному управлінню освіти переказують кошти на утримання шкіл, придбання підручників та інші потреби. Але як використовувати ці гроші, вирішують у самому управлінні освіти.

Однак, як з’ясувалося, заява головного фінансового управління не відповідає дійсності, оскільки педагогам на Прикарпатті держбюджет заборгував заробітну плату на загальну суму понад 10 мільйонів гривень. А це означає, що педагоги не отримали зарплату більш ніж за один місяць, а в багатьох районах області учителям дотепер не виплатили грошей на оплату відпустки.

Щоб вирішити проблему, голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк підписав рішення щодо заміни керівника фінансового управління обласної держадміністрації і пообіцяв особисто простежити за тим, щоб гроші на придбання підручників для школярів Івано-Франківщини все ж були перераховані. Однак уже зараз батьки дітей, які навчаються у школах Прикарпаття, отримали списки необхідних навчальних посібників із пропозицією самотужки придбати їх у крамницях.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG