Доступність посилання

ТОП новини

Сто днів нового кримського уряду


Сто днів нового кримського уряду

Симферополь, 21 серпня 2002 - Кримський уряд відзначає перші сто днів перебування при владі. Новий склад Ради міністрів автономії на чолі із Сергієм Кунициним парламент Криму призначив через місяць після виборів - 29 квітня. Тепер урядовці звітують за перші три місяці роботи і стверджують, що досягнули видатних успіхів.

Це вже друге прем’єрство Сергія Куницина і на відміну від першого очолюваного ним уряду, у цьому складі Ради міністрів Криму на більшості ключових посад – його соратники, попри те, що уряд - коаліційний. Крім представників передвиборчого блоку “Команда Куницина” до його складу увійшли комуністи, висуванці Меджлісу, а також представники груп Анатолія Франчука та Льва Міримського.

Урядовці стверджують, що коаліційність та багатопартійність не шкодить їхній роботі. Головним досягненням стоденної діяльності кримського уряду його прем’єр назвав скорочення темпів спаду обсягів виробництва в автономії – три місяці тому спад перевищував 15%, а тепер – лише 8 із половиною. Сергій Куницин каже, що до кінця нинішнього року Крим вийде на торішній рівень. Серед заслуг уряду – погашення боргів із зарплати бюджетникам. Особливо Сергій Куницин пишається тим, що вперше за останні 7 років кримські вчитель пішли на канікули, повністю отримавши відпускні. Ще одна причина для гордості – зібраний урожай зернових. Він хоч і менший, аніж торік, але слід взяти до уваги, що через складні погодні умови – заморозки і посуху – фахівці прогнозували урожай на рівні 700 тисяч тон зерна, а кримські селяни зібрали 1 мільйон 100 тисяч тон. Сергій Куницин назвав це справжнім подвигом.

Утім, на інші подвиги кримська влада не спромоглася. Уже зараз можна констатувати, що головна надія Криму, головний годувальник – курортний сезон – не вдався. Відчутні провали і в наповнюванні бюджету. Уряд знову із запізненням приступає до підготовки до зими. А найголовніше – пересічні кримчани на власному досвіді так і не відчули успіхів урядовців.

Крім того, може виявитися, що перші сто днів кримського уряду стануть останньою подібною круглою датою. Уже зараз кілька політико-економічних груп із Криму та материкової України розпочали “копати” під Сергія Куницина. Об’єднані соціал-демократи, франчукісти, соратники Льва Міримського та Андрія Сенченка, як виглядає, на осінь планують розпочати в парламенті автономії кампанію з відставки нинішнього складу Ради міністрів АРК. Тож атмосфера довкола цього маленького ювілею кримського уряду на святкування не настроює.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG