Доступність посилання

ТОП новини

Річниця загибелі “Адмірала Нахімова”...


Річниця загибелі “Адмірала Нахімова”...

Одеса, 29 серпня 2002 - Виповнюється 16 років від дня трагічної загибелі, поблизу російського порту Новоросійськ, круїзного пароплава “Адмірал Нахімов”, який був власністю ЧМП. Серед жертв було і чимало українців, мешканців Одеси.

Нажаль, сталося так, що традицію щороку відзначати річницю загибелі пароплава “Адмірал Рахімов” підтримують не владні чиновники Одеси, а кілька жінок – матерів моряків та пасажирів, яких не стало 16 років тому.

І цього року вони вирушили у поїздку до Новоросійська, де вшанують пам'ять про загиблих. Буде відправлена Служба Божа.

Чимось подібним в Одесі займається і Чорноморський християнський центр “Місія для мореплавців”. 28 серпня священик Української православної церкви Київський Патріархат отець Олександр Смеричинський відслужив, біля пам'ятника загиблим морякам, Панахиду в пам'ять про загиблих на морі, членів екіпажу та пасажирів пароплава “Адмірал Нахімов”.

Заходи вшанування відбудуться і ввечері 31 серпня, вранці 1 вересня на території Одеського морського вокзалу. Тут буде встановлена пам'ятна дошка.

Панахиду буде відслужено й в екуменічній каплиці Святого Архистратига Михаїла. Саме цією Панахидою розпочнуться акції жалоби в пам'ять про загиблих у техногенних катастрофах, природних катаклізмах та від терористичних акцій. Ці жалобні заходи завершаться екуменічною панахидою в Одесі 11 вересня.

За словами Президента Чорноморського християнського центру “Місія для мореплавців” Олександра Сорокіна, “Загибель пароплава “Адмірал Рахімов” є найбільшою катастрофою на Чорному морі. Це трагічна подія, яка надзвичайно сильно вплинула на настрої саме працівників моря в Україні.

Що стосується Одеси то в день загибелі “Адмірала Нахімова” її мешканці були одягнені у траурний одяг. Обличчя людей були похмурі. Бесіди у міському транспорті відбувалися напівголосу. Цю подію одесити сприйняли як трагедію кожної родини у причорноморському місті.

Свого часу загибель “Титаніка” призвела до зміни деяких міжнародних правил та конвенцій. На жаль, нічого подібного не сталося після загибелі пароплава “Адмірал Нахімов”, яка стала причиною багатьох смертей... Це дуже прикро”.

Чорноморський християнський центр “Місія для мореплавців” закликав владних чиновників в Одесі не забувати про трагедію шістнадцятирічної давнини і робити все для того щоби пам'ять про загиблих на морі була вшанована належним чином.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG