Доступність посилання

ТОП новини

Український парламент ухвалив спеціальну заяву з приводу річниці трагічних подій 11 вересня 2001 року в США


Український парламент ухвалив спеціальну заяву з приводу річниці трагічних подій 11 вересня 2001 року в США

Київ, 11 вересня 2002 - Український парламент, хвилиною мовчання вшанувавши пам’ять жертв терористичного акту, здійсненого 11 вересня минулого року у Сполучених Штатах Америки, ухвалив спеціальну заяву з приводу річниці цієї трагедії. У ній Верховна Рада, зокрема, закликала світову громадськість посилити роль Організації Об’єднаних Націй у вирішенні світових проблем, у тому числі – і в боротьбі зі світовим тероризмом.

Як йдеться у заяві українського парламенту, рік, що минув від дня трагедії у Сполучених Штатах Америки, не вгамував гнів і обурення людства злочинними діями терористів, біль і гіркоту втрати тисяч ні в чому не винних людей, які гинули у літаках, хмарочосах Всесвітнього Торгового центру Нью-Йорку і офісах Пентагону. Серед яких, до речі, були і двоє громадян України - Юрій Мушинський і Володимир Савінкін, в пам’ять про яких, відповідно до рішення Верховної Ради, у Нью-Йорку буде встановлено меморіальну дошку.

На думку народних депутатів, минулорічна трагедія багато чому навчила людство і, зокрема, щодо необхідності спільними зусиллями протидіяти світовому тероризму. Водночас Верховна Рада наголосила, що Україна виступає за суворе дотримання вимог статуту ООН при врегулюванні будь-яких конфліктних ситуацій.

Перший президент України, лідер фракції об’єднаних соціал-демократів Леонід Кравчук вважає, що після трагічних подій 11 вересня минулого року змінився не сам світ, а його ставлення й розуміння до свого майбутнього.

Леонід Кравчук

Люди відчули, що тероризм не просто чисте філософське явище. Він має свої корені, свої причини, і є держави, які можуть підтримувати тероризм на державному рівні. Це страшна небезпека. І зараз наступає другий етап - зробити висновки і запропонувати радикальні кроки, як ліквідувати причини тероризму.

Сергій Руденко

Лідер фракції народних демократів Валерій Пустовойтенко переконаний, що українська держава повинна грати активнішу роль у боротьбі зі світовим тероризмом. За його словами, слід усе зробити, щоб така страшна трагедія, яка сталася 11 вересня минулого року, більше не повторилася.

Валерій Пустовойтенко

Та трагедія, що сталася, була страшна, несподівана і невідомо, як вона буде далі називатися. Думаю, що сьогодні в Україні і, взагалі, у світі ще не зовсім розуміють, що сталося в США 11 вересня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG