Доступність посилання

ТОП новини

Духівництво в Одесі молилося за жертв терористів


Духівництво в Одесі молилося за жертв терористів

Одеса, 15 вересня 2002 - Чорноморський християнський центр “Місія для мореплавців” 14 вересня ініціював в Одесі екуменічну Панахиду в пам'ять про невинно загиблих від терактів, морських та природних катастроф в Україні та цілому світі.

До каплиці Святого Архистратига Михаїла, яка нині відновлюється, прийшли священики Української православної церкви Київський Патріархат, Української Греко Католицької церкви, Римо Католицької церкви, Німецької лютеранської церкви, Англіканської церкви в Україні, пастори церкви Євангельських християн баптистів та об'єднаної церкви методистів в Україні.

Всі вони виголосили спільну молитву.

Священик УПЦ КП отець Олександр Смеречинський у своїй проповіді наголосив:

“Ми знаємо про те, що бажання Господа є благо і те, що відбувається у світі, із мирської точки зору, викликає жах.

Але, ми знаючи, що Господь веде нас до спасіння маємо зрозуміти Його голос, Його слова до нас.

Після трагічних подій людей охоплює бажання справедливості, бажання знайти винних, бажання помсти.

Але, Христос, звертаючись до апостолів та нас закликав не бути не частиною світу, а бути християнськими його світильниками і змінювати його.

Ми бачимо й розуміємо, що нині відбувається все не так як має бути.

Отож, молитвою та власним прикладом, покликанням змінимо те що відбувається. Нехай у цьому, всім нам разом, допомагає Господь”.

Вірні Об'єднаної церкви методистів виконали перед присутніми Молитву за Україну.

Далі слово мав Президент Чорноморського християнського центру “Місія для моряків” Олександр Сорокін. Він наголосив, що Центр і далі буде єднати у своїх лавах тих хто бажає працювати для працівників моря.

“Я хотів би і молюся за те щоби пожвавилася діяльність нашого Центру. Ми маємо зберегти дружні взаємини, які були у лавах екуменічної організації.

Ми повинні бути разом, бо мета у нас свята. То ж виконаємо нашу мету...”

Нині у каплиці Святого Архистратига Михаїла триває кропіткий ремонт. Фінансів украй не вистачає, але Президент центру “Місія для моряків” Олександр Сорокін висловив надію, що екуменічні молитви за працівників моря незабаром служитимуть священики всіх конфесій, які цього забажають. Нині регулярні Служби Божі тут відправляє священик УПЦ КП, капелан, отець Олександр Смеречинський.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG