Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську перед обласним театром імені Івана Франка за півгодини до початку концерту російської співачки Ірини Алегрової відбулась акція протесту під назвою “Україні українську музику”


В Івано-Франківську перед обласним театром імені Івана Франка за півгодини до початку концерту російської співачки Ірини Алегрової відбулась акція протесту під назвою “Україні українську музику”

Івано-Франківськ, 9 жовтня 2002 - Акцію провели активісти Молодіжного націоналістичного конгресу області.

Акції протесту в нашій державі стали настільки звичним явищем, що можуть здивувати лише якимось особливостями, що можуть насправді вразити свідомість. Обласна організація Молодіжного націоналістичного конгресу в місті Івано-Франківську вирішила, очевидно, за зразком сусіднього Тернополя продемонструвати своє ставлення до постійних гастролей на Галичині російських поп-зірок. Начебто прогресивна акція, яка мала б продемонструвати національну свідомість молоді регіону, продемонструвала невміння організовувати подібні заходи й перетворення таких акцій протесту в повний абсурд. Отож, як розгорталися події?. За півгодини до початку концерту російської співачки Ірини Алегрової два десятки активістів обласної організації Молодіжного націоналістичного конгресу під гаслами “Україні українську музику”, “Ні кацабській попсі” показали своє ставлення до так званого російського блатняка, який постійно насаджується в Івано-Франківську. Учасники акції, яка відбувалася, упродовж не більше 10-15-ти хвилин, пікетуючи, заявляли, що таким чином прагнуть не лише висловити своє ставлення до емісарів російського безкультур'я, але й закликати місцеву владу частіше запрошувати до Івано-Франківська українських виконавців. Ті, хто прийшов на концерт, байдуже спостерігали невелику групу пікетників. Правоохоронці відразу ж попросили пред'явити документи, які дозволяють проведення акції. Таких документів у пікетувальників не виявилось. Журналісти, які бачили все це доволі трагікомічне дійство, змушені були констатувати, що краще вже не проводити нічого, аніж так безглуздо й не підготовлено протестувати проти російської попси.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG