Доступність посилання

ТОП новини

Про Міжнародний громадський суд над КПРС


Про Міжнародний громадський суд над КПРС

Київ, 7 листопада 2002 - Сьогодні, у 85-у річницю з дня більшовицького перевороту в Росії, у Києві відбулося заключне засідання Міжнародного громадського суду зі звинувачення КПРС у злочинах на території України та проти українців. Перше засідання цього суду пройшло рівно рік тому, а нинішнє засідання – це результат річної роботи громадськості.

Отже, сьогодні підведено риску під багатостороннім аналізом комуністичної діяльності. Громадський суд прийшов до висновку, що комуністи винні й мусять бути покарані за свої злочини, а їхню ідеологію потрібно – заборонити як антиукраїнську та антилюдську.

Міжнародний громадський суд із звинувачення КПРС у злочинах на території України та проти українців проводили громадські судді Віктор Гуменюк - голова організації Українського національного руху міста Москви, Сергій Таужднянський - представник Київської ради об’єднання громадян, Олександр Солонець від організації “Тризуб” ім. С.Бандери, Сергій Рослик від Об’єднання ветеранів та Сергій Неділько - голова Українського молодіжного оргкомітету з проведення суду над злочинами компартії, а також уповноважений організації “Самостійна Україна”.

Я попросив Сергія Неділька охарактеризувати мету цього Нюрнбергу-2, як його іноді називають у ЗМІ.

Сергій Неділько:

«Основна мета проведення й закінчення проведення Міжнародного громадського суду - це дача громадської оцінки злочинам на території України та проти українців, починаючи з 17-го року і до новітніх часів. Перше - це громадська оцінка, друге - це вимога від відповідних українських державних органів, щоб саме вони дали цю оцінку на рівні держави, тобто засудження конкретних організацій, ідеологій і конкретних людей. І останнє - це відшкодування збитків людям, які потерпіли внаслідок злочинної діяльності комуністичних організацій і утворених ними структур».

На моє запитання, наскільки реальними є згадані цілі за нинішньої влади, Сергій Неділько висловив оптимізм, оскільки громадський суд підтримують, за його словами, поважні політичні організації – Народний рух України, Український народний рух, Конгрес українських націоналістів, Українська республіканська партія “Собор”.

Мій співрозмовник уточнив, що йдеться не лише про злочини на території України.

Сергій Неділько:

«Це злочини, які були скоєні на території України, тобто підпадають під українську юрисдикцію, і злочини, які були скоєні проти українців, навіть, за межами України».

Вирок Громадського суду нараховує майже 200 сторінок. У ньому скрупульозно перераховані усі злочини, здійснені проти українців від 1917 року, починаючи від фізичного винищення та голодоморів і закінчуючи нищенням української мови та вивезенням з України численних пам’яток культури. Наступним етапом роботи Суду буде передання матеріалів до державних органів із вимогою порушити кримінальну справу за фактами злочинів КПРС на території України та проти українців. У випадку відмови у розгляді цієї справи судовими органами України справу буде передано до Міжнародного трибуналу.

Сергій Неділько:

«Це Трибунал з військових злочинів і Міжнародний суд з прав людини.

- Тобто у Гаазі й Страсбурзі?

- Так».

Це був голова Українського молодіжного оргкомітету з проведення суду над злочинами компартії, а також уповноважений організації “Самостійна Україна” Сергій Неділько.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG