Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані розбився німецький гвинтокрил


В Афганістані розбився німецький гвинтокрил

Прага, 23 грудня 2002 – Представник воєнного німецького контингенту у Кабулі підполковник Пауль Вебер повідомив в понеділок, що обставин катастрофи гвинтокрила Sikorsky CH-53 з німецькою командою на борту розслідуються і виглядає так, що головна причина – це технічні неполадка управління літальним апаратом.

Представник американського об’єднанного командування, генерал Річард Меєрс прореагував на суботній випадок з бойовою повітряною машиною з німецьким екіпажем, днем пізніше, так:

«Ми завжди готові до нещасних випадків, на жаль. Вчора увечері мали місце трагічні жертви. Але я не переконаний, що це наслідок ситуації в цілому. Вона тут стає кращою. Ми вважаємо, що є серйозні зміни у напрямку, як ми тут кажемо - до «дій стабільності» на переважаючій частині території країни, де ми зосереджуємо зусилля на реконструкції».

Бригадний генерал, командуючий німецьким миротворчим контингентом в Афганістані, Вернер Фріерс повідомив, що унаслідок падіння гвинтокрила у суботу надвечір загинуло семеро його людей: два пілоти, два техніки, два кулеметники і один рядовий. Один з німецьких плотів незабаром мав йти вже на заслужену пенсію. Пізніше сталося уточнення, що двоє дітей, котрі гралися собі на місці падіння літального апарата, встигли втекти і вони живі, неушкоджені.

Падіння Sikorsky CH-53, апарата американського виробництва сталося під час патрулювання німецькою командою околиць столиці Афганістану. Гвинтокрил вже повертався на базу в Кабулі, коли, за розповідями очевидців, над дорогою, поблизу із заводським районом міста, з літального апарата з’явилося полум’я і він вибухнув, не торкнувшись землі, тобто – не рухнув, а негода ця сталася ще в повітрі.

Підполковник Андреас Штеффан, ще один представник німецького контингенту в Афганістані, вважає що остаточні результати вивчення причин катастрофи і загибелі вояків Німеччини стануть відомі лише через кілька тижнів. Спеціальна група Бундесверу прибула для цього на місце негоди ще в неділю. Відомо також, що трагічний вантаж з тілами сімох загиблих прибуде додому на Різдво.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG