Доступність посилання

ТОП новини

Переможцем цьогорічного конкурсу молодих музикантів у Гамбурзі став український студент ганноверської вищої музичної школи Андрій Бєлов


Переможцем цьогорічного конкурсу молодих музикантів у Гамбурзі став український студент ганноверської вищої музичної школи Андрій Бєлов

В якості нагороди він отримав право щонайменше рік грати на скрипці Страдіварі, виготовленій ще 1680-го року.

Конкурс молодих музикантів у Гамбурзі щорічно проводить Німецький фонд музичних інструментів. Тому лауреати змагання нагороджуються і відповідними призами. Вони отримують право грати на надзвичайно якісних інструментах, які перебувають у власності фонду. Цього року вперше переможцем конкурсу став українець - 21-річний студент Андрій Бєлов, який вже з п’яти років грає на скрипці. Свого часу він вчився в музичній школі у Хмельницькому, а згодом відвідував музичну десятирічку в Києві. Нині Андрій Бєлов вчиться у ганноверській вищій музичній школі. Говорить керівник Німецького фонду музичних інструментів Ірене Шульте-Хелен: “Він грав просто чудово. Андрій Бєлов переконав тим, що виконував дуже складні твори, а також своєю приємною манерою гри. Тому журі й визнало саме його однозначним переможцем нинішнього конкурсу, в якому взяло участь 70 осіб віком від 12 до 27 років”, - зазначила Ірене Шульте-Хелен.

Впродовж наступних років Андрій Бєлов матиме змогу грати на найкращому інструменті, яким володіє німецький фонд, а саме скрипці Страдіварі, виготовленій 1680-го року. Чому організатори конкурсу вирішили нагороджувати переможців такими своєрідними призами? Ірене Шульте-Хелен пояснила: “Молодим людям, які починають свою музичну кар”єру, які вже можуть дуже добре грати, але ще не набули слави, важливо мати хороший інструмент. Але такі інструменти коштують надзвичайно дорого, і вони – не по кишені молодим музикантам. Тому на цей період Німецький фонд музичних інструментів і позичає талановитим молодим людям свої інструменти”, - розповіла Ірене Шульте-Хелен.

Андрій Бєлов зможе грати на скрипці Страдіварі кілька років. Однак щорічно він повинен складати своєрідний іспит і доводити, що він дійсно підвищує власну майстерність. До речі, Німецький фонд музичних інструментів виступає також в якості своєрідного імпресаріо для лауреатів своїх конкурсів, допомогаючи таким чином молодим талановитим музикантам стати на ноги.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG