Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині почав діяти закон, який обмежує доступ дітей до комп’ютерних ігор та відеофільмів з елементами насильства


У Німеччині почав діяти закон, який обмежує доступ дітей до комп’ютерних ігор та відеофільмів з елементами насильства

Берлін, 1 квітня 2003 – Відтепер на всій такій електронній продукції має стояти дозвіл спеціальної державної комісії, що визначатиме – дітям якого віку можна продавати такі ігри. Крім того, заборонятиметься продаж кіно- та відеофільмів, в яких прославляється війна. Про війну та дітей йшлося й на прес-конференції Дитячого фонду ЮНІСЕФ, яка відбулася в понеділок у Берліні. Представники цієї організації звернули увагу на проблеми дітей в Іраку.

Представники ООН застерігають, що війна в Перській затоці з кожним днем стає дедалі більшою загрозою для життя дітей. Без активної допомоги багато дітей та вагітних жінок не переживуть нинішню війну, - вважає керівник спеціальної програми ЮНІСЕФ з надання гуманітарної допомоги іракським дітям Карел де Рой. За його даними, продукти харчування та медикаменти, які було роздано в кризовому регіоні перед початком бойових дій, вистачить лише на чотири тижні. Найбільші проблеми нині можуть виникнути через нестачу свіжої питної води. З огляду на це посол ЮНІСЕФ, відома німецька телеведуча Сабіна Крістіансен нагадала: “Ще перед війною головною причиною смертності серед дітей в Іраку були інфекційні захворювання внаслідок використання забрудненої води. В цій країні було зафіксовано найвищий в світі рівень смертності серед дітей.”

За словами Крістіансен, сьогодні дуже важко оцінити ситуацію, в якій опинилися діти в місцях бойових дій, оскільки туди не можуть потрапити ані журналісти, ані працівники гуманітарних організацій. За оцінками ООН, лише в місті Басра близько 100 тисяч дітей віком до п’яти років опинилися під загрозою стати жертвою різних хвороб. Три війни впродовж останніх 20 років та тривалі економічні санкції підірвали здоров’я жителів країни. Незважаючи на тяжку ситуацію, що склалася нині, керівник спеціальної програми ЮНІСЕФ з надання допомоги іракським дітям Карел де Рой виступив проти того, щоб гуманітарну допомогу розподіляли американські солдати. На його думку, військові не мають потрібного для цього нейтралітету та професійного досвіду. Водночас, представник міністерства закордонних справ Німеччини Керстін Мюллер заявила, що розподіл допомоги іракською стороною теж є серйозною проблемою. Далі вона звернула увагу на німецькій внесок у подолання гуманітарної кризи в регіоні: “Попри всі політичні міркування ми й надалі готові надавати допомогу Іраку, спрямовану на покращення гуманітарної ситуації в країні.”

Відразу після початку війни Берлін вирішив виділити на реалізацію гуманітарних програм в Іраку ще додатково 50 мільйонів доларів. Таким чином, Німеччина посіла третє місце серед країн-донорів після США та Великої Британії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG