Доступність посилання

ТОП новини

Кінах у Берліні


Надія Кандиба Кінах у Берліні

Німеччина, 23 червня 2003 - Голова Української спілки підприємців та промисловців Анатолій Кінах відвідав з візитом Німеччину. Його перебування в Берліні викликало жвавий інтерес з боку політичної та економічної еліти країни.

Як стверджує українська преса, в нинішній політичній грі колишній прем”єр-міністр, а сьогодні голова Української спілки підприємців та промисловців Анатолій Кінах опинився на лаві запасних. Незважаючи на це, у Німеччині йому вдалося привернути до себе чималу увагу. Попри 35-градусну спеку зал у Німецькому товаристві зовнішньої політики в Берліні, де Анатолій Кінах виступив з доповіддю, був заповнений вщент. Понад 200 представників політичних та економічних кіл Німеччини прийшли для того, щоб послухати його. Їх цікавив надзвичайно широкий спектр питань: від політичної реформи в Україні до участі українських фірм у відбудові Іраку.

“Ми працюємо зараз з американськими компаніями, які стали переможцями тендерів, з тим, щоб на субконтрактних умовах забезпечити той чи інший пакет замовлень на роботу в Іраку. На цей день поки що результатів немає.”

Анатолію Кінаху довелося говорити і про нафтопровід Одеса – Броди. Зокрема, голова Української спілки промисловців та підприємців категорично виступив проти використання цієї нафтомагістралі в реверсному напрямку. До речі, цього тижня компанія “Укртранснафта” та фірма “PricewaterhousCooper“ представили в німецькому міністерстві економіки та в міністерстві екології проект експлуатації нафтопроводу Одеса – Броди, і начебто німців вдалося серйозно зацікавити ним. Тим більше, що запасів нафти в Північному морі ще вистачить не більше, ніж на 30 років. Річ у тім, що свої потреби в нафті Німеччина майже на 60% задовольняє за рахунок “чорного золота” саме з цього регіону. Отже, Україна справді має шанс на те, щоб зрушити з мертвої точки питання про постачання нафти до Західної Європи по трубопроводу Одеса-Броди. Врешті Анатолій Кінах закликав німецьких бізнесменів інтенсивніше інвестувати в українську економіку. Водночас він визнав, що інвестиційний клімат в Україні ще не найкращий. Адже й надалі доводиться мати справу з корупцією, бюрократією, а також недосконалим законодавством. Анатолій Кінах повідомив, що під час його переговорів у Берліні вдалося домовитися про налагодження тіснішої співпрації між Федеральною спілкою німецької промисловості та Українською спілкою підприємців та промисловців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG