Доступність посилання

ТОП новини

Польська виставка в Донецьку.


Сергій Гармаш Польська виставка в Донецьку.

Донецьк, 1 жовтня 2003 - Після липневого візиту на Донеччину польського та українського премьєрів Донецьк знову прикрашають польські прапори. У вугільному регіоні відкрилась багатогалузева національна виставка “Бізнес-Польща – 2003”.

Вже другий раз упродовж двох місяців, Донецьк приймає високих посадових осіб з Польші. Слідом за візитом польського премьєра, якого в кінці липня привіз Віктор Янукович, у ці дні на Донеччині перебувають посол Польщі в Україні Марек Зюлковський та заступник міністра економіки Республіки Польщі Анджей Шейна. Вони прилетіли у вугільний регіон, щоб узяти участь у відкритті і роботі національної виставки “Бізнес-Польща – 2003”, яка стартувала вчора.

Анджей Шейна відзначив: “Ця виставка є свідченням не тільки покращення наших економічних контактів, але й з певного часу вона є підтвердженням добрих політичних контактів між країнами. І від імені польського уряду я хочу підтвердити і сказати, що польський уряд хоче бути представником інтересів України в Європейському Союзі”.

Торкаючись теми Євросоюзу, Анджей Шейна також нагадав українським бізнесменам: “...після ухвалення Польщею єдиного європейського митного тарифу буде зменшена низка тарифів на українські товари” .

За словами урядовця з Варшави, участь у виставці взяли 150 польських бізнесменів. У свою чергу заступник голови Донецької обладміністрації Володимир Ішков підкреслив, що перед усім це представники малого й середнього бізнесу, які заплатили гроші, щоб бути виставленими в Донецьку. Тож, виставка є свідченням інтересу польського бізнесу саме до Донецького регіону.

Заступник міністра економіки України Володимир Безрученко вважає, що аналогічні виставки має проводити і Україна в Польщі: “Ця виставка дасть можливість малому й середньому підприємництву ознайомитись з можливостями польської індустрії. Я повністю підтримую наших польських колег, що нам необхідно робити такі висновки в Польщі. У нас багато що є показати. Можливо, нам ще не вистачає зусиль поінформувати наших сусідів про ті досягнення, які є в Україні”.

Тож, обом сторонам уже зараз є що показати. Але, на жаль, сьогодні обсяги імпорту-експорту Польщі і Донбасу не перевищують 2%.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG