Доступність посилання

ТОП новини

Нові загрози в США.


Мирослава Гонгадзе Нові загрози в США.

Вашингтон, 7 листопада 2003 - Вчора і сьогодні одинадцять поштових офісів, які обслуговують Білий дім та більшість урядових установ США зачинені на перевірку. Правоохоронні органи знайшли там ознаки сибірки. На початку ж цього тижня “Аль-Каїда” через свої Інтернет-сайти закликала усіх мусульманів США покинути Вашингтон, Нью-Йорк та Лос-Анджелес.

Більшість урядових установ американської столиці не отримали сьогодні жодної кореспонденції. Правоохоронні органи заявили, що попередній тест виявив наявність сибірки. З цієї причини зачинили 11 поштових відділень у центрі Вашингтона.

Після першої загрози розповсюдження сибірки, минулого року, усі поштові офіси американської столиці були оснащені спеціальною електронною апаратурою для виявлення небезпечних елементів в листах, і саме ця апаратура зараз засвідчила наявність спорів смертельної хвороби. Офіцер поштової служби Мейджор Кемпбел каже, що можливо цього разу правоохоронні органи відреагували занадто гостро на новий факт сибірки, але погодився, що після початку війни проти тероризму американці перебувають під значним ризиком і за великим рахунком ще не навчились протидіяти подібним загрозам.

“Це так легко для терористів поламати нашу систему. Лише один лист може заразити багатьох. Але ми в Америці справді в небезпеці, якщо ми не зупинимо подібні речі”, – каже поштовий офіцер.

Але можлива наявність сибірки - це не єдина загроза, що з’явилася цього тижня. Ще в середу на сайтах “Аль- Каїди” з’явились нові попередження про терористичні атаки на найбільші американські міста. “Наші мусульманські брати в Америці, ми просимо вас терміново покинути Вашингтон, Нью-Йорк і Лос-Анжелес” - таке попередження передала, посилаючись на інформаційні органи терористичної організації, американська телекомпанія Фокс-Ньюс. “Найближчі декілька днів підтвердять, що це попередження було правдою”,- мовиться у звернені ісламського руху “Баян”. Поки не зрозуміло, чи пов’язані ці два факти, але правоохоронні органи Америки після 11 вересня до кожної подібної загрози ставляться надзвичайно серйозно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG