Доступність посилання

ТОП новини

Лотар Матеус тренуватиме угорську збірну з футболу.


Василь Плоскіна Лотар Матеус тренуватиме угорську збірну з футболу.

Угорщина, 15 грудня 2003 - Угорські футбольні болільники сповнені надій. У неділю національна федерація з футболу затвердила Лотара Матеуса головним тренером збірної країни. А днем раніше 42-річний Матеус, у минулому чемпіон світу і капітан збірної ФРН, подав у відставку з поста тренера бєлґрадського “Партизана”.

Угорські футбольні фанати цими днями жваво обговорюють перспективи просування угорських футболістів до заповітної мрії пробитися до Ліги чемпіонів або навіть потрапити в призери чемпіонату світу з футболу. Якщо в січні наступного року тренером угорської збірної стане німець Матеус, то угорці отримають шанс, кажуть болільники.

Поява Лотара Матеуса в Будапешті минулої неділі спричинила сенсацію. Найбільше були шоковані футболісти бєлґрадського “Партизана”. Вони не чекали від свого тренера блискавичного рішення залишити клуб. Багато-хто був переконаний, що він затримається в Сербії надовго, навіть одружився з сербкою. А ще подейкували, що німецький наставник гравців “Партизана” мав намір прийняти православну віру.

І ось він уже в Будапешті. Наразі сума контракту з національною федерацією Угорщини з футболу не розголошується. Лотар Матеус працюватиме в Будапешті до кінця 2005 року. Там, між іншим, зараз мешкає і його нова дружина. Якщо ж угорським футболістам вдасться вибороти путівку на чемпіонат світу 2006 року, то тренер залишиться в Угорщині ще принаймні на один рік. Він змінить на посту Імре Ґеллеї, колишнього керівника угорської збірної з футболу. Ця команда не пройшла відбіркового турніру за право виступати на європейському чемпіонаті з футболу 2004 року в Португалії.

Лотар Матеус в перших інтерв’ю для угорської преси висловив оптимізм щодо майбутньої роботи зі збірною Угорщини. Водночас він каже, що перед ним стоятимуть складніші завдання. До цієї пори Матеус тренував лише клубні команди. Його не лякає і те, що угорці вже років з двадцять не виступали на чемпіонатах світу. Передусім тренерові треба буде налаштувати своїх нових підопічних на перемогу. Втім, судячи з останніх невдач “Партизана”, ці слова нового тренера угорської збірної можуть здатися дещо самовпевненими.

Зараз Лотар Матеус готується полетіти на відпочинок у Дубай, столицю Об’єднаних Арабських Еміратів. Із собою він прихопить купу паперів, відеозаписи гри угорської збірної останніх кількох сезонів. Каже, що хоче збагнути стиль команди. Водночас він не висловлює жодних попередніх оцінок. Футболісти наразі чекають. Але найбільше змін прагнуть болільники, бо останніми роками національна збірна доволі часто розчаровувала їх.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG