Доступність посилання

ТОП новини

Кравчук вважає Януковича найкращим кандидатом у президенти.


Марина Пирожук

Київ, 4 серпня 2004 року.

Марина Пирожук

Один із лідерів СДПУ (О) Леонід Кравчук відтепер відповідає за агітаційний сектор у команді кандидата у президенти Віктора Януковича. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в прес-центрі виборчого штабу Януковича.

Своє доручення до команди кандидата у президенти від влади він пояснив спроможністю прем’єра вирішити усі проблеми, які, за його словами, є нині для України найбільш нагальними. Він також вважає, що досягнення уряду Януковича є найбільшими серед усіх урядів.

Представники опозиції у свою чергу спростовують заяви Кравчука і наголошують, що рівень масового зубожіння народу відбувся саме за Януковича.

Леонід Кравчук вважає, що очікувані президентські вибори будуть найгострішими за всю історію виборів президента України передовсім через проблему передачі влади.

Немаловажним фактором, який ускладнить виборчу і політичну ситуацію, Кравчук називає наявність в Україні сильної опозиції, лідер якої претендує на президентське крісло і має найвищий рейтинг популярності в суспільстві.

Особливістю нинішньої виборчої кампанії перший Президент України вважає також ситуацію з фінансово-політичними групами, які мають великий вплив на перебіг виборчої кампанії.

Усе це, за словами Кравчука, суттєво відіб’ється як на результатах виборів, так і на загальнополітичній ситуації в Україні.

Свою підтримку кандидата Януковича Кравчук пояснює так:

Леонід Кравчук

Я вважаю, що із всіх претендентів, які зараз себе задекларували кандидатами в президенти, Віктор Федорович найефективніше і найбільш реально здатний вирішити ті проблеми, які сьогодні стоять перед Україною.

Марина Пирожук

Леонід Кравчук також наголошує, що не менш серйозним чинником у його виборі стали найбільші серед усіх урядів досягнення уряду Януковича.

Відповідаючи на питання радіо “Свобода”, у чому полягають переваги уряду Януковича, він відзначив:

Леонід Кравчук

Уряд Януковича добився того, що вперше в Україні бюджет управляється не вручну. При всіх урядах і при Ющенку він управлявся вручну. Зараз управляється за законом.

Ніхто не збирається вранці разом з казначейством, як це було від Пустовойтенка до Януковича... І я коли телефонував прем’єру будь-якому: “Де прем’єр?” Каже: “Ділить гроші”. Я кажу те, що я знаю, те, що я брав участь, дивився, як це робиться, як народний депутат.

Ви зрозумійте мене правильно. Я не мав ніякого впливу на це. Я просто поцікавився, як це робиться.

Ділили гроші, кому скільки дати. І в 12 годин люди вже знали, кому дали, а кому не дали.

А що таке ділити гроші? Це людина стає важливою тоді, коли вона дає гроші.

Леонід Кравчук

Представники коаліції “Сила народу” вважають такі заяви Кравчука цинічними.

Говорить керівник запорізького виборчого штабу Віктора Ющенка Сергій Соболєв.

Сергій Соболєв

Якщо порівняти досягнення уряду Януковича з урядами, десь починаючи з Марчука, Пустовойтенка, Ющенка, Кінаха і, власне, Януковича, то я думаю, що ні при одному із цих попередніх урядів до Януковича не було зростання цін на аграрну продукцію лише за три місяці майже на 25%, при жодному уряді за квартал не було зростання цін на бензин майже на 45%, зростання послуг медичних закладів на 8%. І так можна продовжувати і продовжувати цей список.

Тому, я думаю, уряд Януковича скоро попаде в Книгу рекордів Гінеса по зростанню цін на товари першої необхідності.

І по тому, як при такій унікальній економіці, при такому унікальному сільському господарстві можна довести країну до зубожіння?

Кравчук чудово розуміє, що єдина людина, яка прикриє оборутки його сина і його особисто по блату, по хабарах, які давали його сину, переводячи фірми, які зареєстровані, - це буде Янукович.

Марина Пирожук

Це був представник коаліції “Сила народу” Сергій Соболєв.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG