Доступність посилання

ТОП новини

Потрібно ставити тільки найвищі завдання - Олег Блохін.


Геннадій Мороз

Київ, 17 серпня 2004 року - За першими чемпіонськими виступами українських атлетів в олімпійській Греції шанувальники спорту не повинні забувати й про футбол. У середу головна команда країни зіграє товариський матч зі збірною Англії, який для команди Олега Блохіна стане останньою перевіркою сил перед майбутньою світовою першістю. Олег Блохін поділився з радіо “Свобода” міркуваннями про цей матч, а також про свої спортивні принципи загалом.

Олег Блохін: "Не треба мене порівнювати ні з Лобановським, ні з будь-яким іншим тренером. Я Блохін і йду своїм шляхом як тренер. Будуть помилки, я їх визнаю першим. А принципи моєї роботи незмінні і дуже прості. Я можу вибачити футболістові будь-які помилки. Але я ніколи не пробачу неповагу до глядачів... Я ніколи й нікому не подарую “відбування номера” на футбольному полі".

Матч з англійцями стане для Блохіна вже шостим на посаді тренера збірної. І в жодному з них Україна так і не змогла перемогти. Цікаво, що сам наставник сприймає цей факт доволі самокритично:

“Якщо зважати лише на результати попередніх 5-ти матчів, то головного тренера збірної України, звичайно, можна було б уже й звільнити. Але в нашій роботі є й позитивні моменти. Після зміни поколінь нам удалося стабілізувати склад. А найголовніше те, що нинішня збірна України знову готова битися за результат. Згоден, ми поступилися французам (на той момент чемпіонам Європи),але ми не здавалися на милість переможця. І вболівальники це оцінили. А значить, ми ще маємо кредит довіри для подальшої роботи”.

Саме небажання боротися до кінця найбільше вразило Олега Блохіна у матчі київського "Динамо" проти турецького "Трабзонспора" в європейській лізі Чемпіонів:

"Мені дуже не сподобалося те, що останні 20 хвилин кияни просто перестали грати. Ось цього вболівальники не вибачать ніколи. Я все життя грав у цій команді і вперше побачив такий футбол у виконанні київського Динамо".

Одначе, як зауважив Олег Блохін, незважаючи на позитивні зрушення у ставленні гравців до виступів за головну команду країни, нинішня збірна поки що не зовсім відповідає його футбольному кредо:

“Поки що нам не вдається створити збалансовану команду, яка б уміла захищатися і гостро атакувала. І саме цим сьогоднішня збірна не відповідає моєму розумінню футболу. А ось деякі інші параметри вже більш-менш мене влаштовують”.

Олег Блохін завжди був і залишається максималістом. А відтак не збирається відмовлятися від обіцянки вивести збірну Україну у фінал світової першості.

"Потрібно завжди ставити високі цілі. А вдасться їх виконати, чи ні - інше питання. Я переконаний, що збірна України врешті-решт повинна пробитися у фінал великого футбольного форуму. Я, як колишній гравець, а нині тренер, вважаю, що потрібно ставити тільки найвищі завдання. Або жодних інших ".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG