Доступність посилання

ТОП новини

АВСТРІЙСЬКИЙ ЛІКАР, ЯКИЙ ЛІКУВАВ ЮЩЕНКА, НІЧОГО НЕ ЗНАЄ ПРО ЗАЯВУ КЛІНІКИ ЩОДО ОТРУЄННЯ КАНДИДАТА І ПРО ПЛАНИ ПРОВЕСТИ СЬОГОДНІ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЮ З ЦЬОГО ПРИВОДУЮ.


Лікар австрійської клініки "Рудольфінерхаус" професор Микола КОРПАН, який опікувався лікуванням кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА, нічого не знає ні про заяву австрійської клініки, ні про плани провести сьогодні прес-конференцію з цього приводу.

Про це повідомив народний депутат України Євген ЧЕРВОНЕНКО в інтерв''ю УНІАН телефоном з Відня (Австрія), куди він направився одразу після поширення деякими ЗМІ інформації, що сьогодні буде оприлюднено заяву лікарів віденської клініки стосовно безпідставності заяв про отруєння В.ЮЩЕНКА.

(УНІАН: Увечері 28 вересня інформаційна агенція "Рейтер" розповсюдила заяву австрійської клініки "Рудольфінерхаус", в якій йдеться: "Неправдиву інформацію про те, що пана ЮЩЕНКА було отруєно, було поширено в Україні та підхоплено міжнародною пресою. У цій інформації містилося пряме посилання на нашу лікарню. Поширена інформація з твердженнями про отруєння є абсолютно безпідставною з медичної точки зору. З метою покласти край цим чуткам, клініка вирішила відмовитись від звичної практики утримання від коментарів і оприлюднити публічну заяву". Сьогодні, 29 вересня, лікарі клініки обіцяють дати прес-конференцію з цього приводу.)

За словами Є.ЧЕРВОНЕНКА, він вже зустрівся з лікарем В.ЮЩЕНКА і в ці хвилини спільно з адвокатом їде на зустріч з директором клініки "Рудольфінерхаус", який, за словами Є.ЧЕРВОНЕНКА, давав офіційний висновок про стан здоров’я В.ЮЩЕНКА.

Є.ЧЕРВОНЕНКО також повідомив, що лікар М.КОРПАН тільки в понеділок, 27 вересня, поїхав з Києва, взявши аналіз крові у В.ЮЩЕНКА. Як стверджує Є.ЧЕРВОНЕНКО, зараз в київській квартирі цього лікаря знаходяться представники правоохоронних органів, які опитують його сусідів. Є.ЧЕРВОНЕНКО також зазначив, що сьогодні до віденської клініки мав їхати сам В.ЮЩЕНКО, але після поширеної інформації було прийнято рішення, що з’ясовувати обставини поїде Є.ЧЕРВОНЕНКО, а В.ЮЩЕНКО поки залишиться у Києві.

За словами, Є.ЧЕРВОНЕНКА, стан здоров’я В.ЮЩЕНКА, хоч і залишається стабільним, але, за показниками крові, дещо погіршився, і тому австрійські лікарі наполягали на повторній госпіталізації В.ЮЩЕНКА. Якщо Є.ЧЕРВОНЕНКО отримає відповідний висновок, то В.ЮЩЕНКО поїде до Відня, сказав депутат.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG