Доступність посилання

ТОП новини

З ПЕРЕМОГОЮ ЯНУКОВИЧА НА ВИБОРАХ ЗОВНІШНЯ СТРАТЕГІЯ УКРАЇНИ НЕ БУДЕ ЧІТКОЮ – ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ ЄВРОПАРЛАМЕНТУ.


У разі, якщо на президентських виборах в Україні переможе Віктор ЯНУКОВИЧ, зовнішня стратегія України не буде чіткою, але вона залишиться проєвропейською.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні на прес-конференції у Києві віце-президент Європейського парламенту Януш ОНИШКЕВИЧ.

За його словами, у разі ж перемоги Віктора ЮЩЕНКА «зовнішня стратегія (України – УНІАН) буде досить чіткою».

Я.ОНИШКЕВИЧ зазначив, що для Євросоюзу важливі не результати виборів Президента Україна, а як вони проводилися і чи були демократичними. За його словами, на сьогодні є ряд питань, які викликають занепокоєння.

Зокрема, він зазначив, що йдеться про втручання державних структур у хід виборчої кампанії, нерівний доступ кандидатів до електронних ЗМІ.

За словами Я.ОНИШКЕВИЧА, викликає подив велика кількість кандидатів у президенти, оскільки постає запитання, чи вони є дійсними, а не фіктивними кандидатами. Це може привести до того, що у виборчих комісіях якогось певного кандидата представлятимуть більше членів комісії, ніж його суперника, припустив віце-президент Європарламенту.

Я.ОНИШКЕВИЧ зазначив, що жодна із країн не має права втручатися у виборчу кампанію, оскільки саме громадяни України мають визначитися зі своїм вибором. За його словами, у цьому контексті рівень втручання деяких російських політиків можна вважати таким, «що заслуговує на засудження».

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG