Доступність посилання

ТОП новини

КЛІНІКА «РУДОЛЬФІНЕРХАУЗ» БІЛЬШЕ НЕ ХОЧЕ БРАТИ УЧАСТІ В ІСТОРІЇ НАВКОЛО ХВОРОБИ ЮЩЕНКА – СІВКОВИЧ.


Віденська клініка «Рудольфінерхауз» більше не хоче брати участі у листуванні з українською стороною щодо хвороби Віктора ЮЩЕНКА і взагалі відмежовується від цього питання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в інтерв’ю журналістам повідомив голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин отруєння кандидата у президенти В.ЮЩЕНКА Володимир СІВКОВИЧ.

Він розповів, що на сьогоднішньому засіданні комісії зачитав лист клініки, підписаний доктором Миколою КОРПАНОМ і президентом клініки Міхаелем ЦІМПФЕРОМ. У листі наголошується, що клініка не хоче брати участі у листуванні та взагалі не хоче брати участі у цій проблемі, оскільки вона передала українським лікарям історію хвороби В.ЮЩЕНКА, а його аналізи вилучила з клініки австрійська поліція. «Вони відмежовуються від цього питання», - заявив В.СІВКОВИЧ, зауваживши, що водночас австрійська клініка підтвердила, що під час двох перебувань В.ЮЩЕНКА у цій клініці «ядів або інших елементів, які б підтверджували наявність навмисного отруєння, виявлено не було».

В.СІВКОВИЧ також розповів, що на сьогоднішньому засіданні комісії обговорювалося питання закриття Генеральною прокуратурою кримінальної справи по заяві щодо отруєння В.ЮЩЕНКА (справу було закрито 22 жовтня – УНІАН), а також відкриття кримінальної справи по факту заяви Олександра ЗІНЧЕНКА щодо застосування проти В.ЮЩЕНКА біологічної зброї.

Комісія прийняла рішення направити додаткові питання до медиків, які на запит Генпрокуратури робили висновки на основі історії хвороби та медичної картки В.ЮЩЕНКА. Зокрема, такий перелік питань підготувала медична підгрупа комісії, яка складається з депутатів-медиків (Сергія ШЕВЧУКА, Миколи ПОЛІЩУКА, Михайла ЛОБОДИ і Михайла СЯТИНІ).

«Ми хочемо досконально розібратися», - зауважив В.СІВКОВИЧ. Також він розповів, що комісія проведе наступне засідання 2 або 3 листопада й очікує, що на цей час В.ЮЩЕНКО надасть обіцяні ним додаткові матеріали.

В.СІВКОВИЧ повідомив, що комісія обговорювала питання, яким чином буде робитися остаточний звіт комісії. За його словами, було прийняте рішення, що медичні висновки будуть подаватися у стислому вигляді без деталізації, а основна увага буде приділена політичним висновкам.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG