Доступність посилання

ТОП новини

У ЮЩЕНКА ЄДИНИЙ ШАНС ПЕРЕМОГТИ У ДРУГОМУ ТУРІ ВИБОРІВ – ЦЕ ПІДТРИМАТИ ПОЛІТРЕФОРМУ – ДЕПУТАТ РУДЬКОВСЬКИЙ.


Член фракції Соціалістичної партії України Микола РУДЬКОВСЬКИЙ вважає, що у кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА єдиний шанс перемогти у другому турі президентських виборів – це підтримати політреформу, незалежно від того, чи підтримуватиме його як кандидата у Президенти лідер СПУ Олександр МОРОЗ.

Таку думку висловив кореспонденту УНІАН.

М.РУДЬКОВСЬКИЙ нагадав про рішення з’їзду СПУ щодо неможливості підтримки кандидата від влади. «Тому О.МОРОЗ не може заявити зворотне, навіть якщо комусь із тактичних міркувань це видавалось можливим», - сказав М.РУДЬКОВСЬКИЙ.

Щодо можливості підтримки соціалістами В.ЮЩЕНКА М.РУДЬКОВСЬКИЙ відповів, що, на його думку, якщо у членів фракції «Нашої України» є здоровий глузд і вони реально оцінюють ситуацію, вони повинні прийти до одного логічного висновку – «потрібно отримати не лише підтримку О.МОРОЗА, а потрібно дати українській регіональній еліті гарантії, що вони зможуть працювати в Україні і після виборів, а гарантії може дати лише голосування по політреформі між першим і другим туром». Без цього, на переконання М.РУДЬКОВСЬКОГО, навіть звернення О.МОРОЗА щодо підтримки В.ЮЩЕНКА не зламає ситуації, оскільки «адмінресурс ще не використав всі свої можливості по фальсифікації виборів, у влади є ще великий ресурс тиску і шантажу, який буде задіяно».

Відповідаючи на запитання, чи погодяться соціалісти з пропозицією фракції «Наша Україна» про відстрочку проведення політреформи до 2006 року, М.РУДЬКОВСЬКИЙ відповів, що ця пропозиція не дає аргументів регіональній еліті та народним депутатам, які готові підтримати В.ЮЩЕНКА щодо свого майбутнього. «Єдиний шанс перемоги В.ЮЩЕНКА – прийняти політреформу і не потрібно боятися, що «Наша Україна» втратить обличчя, голосуючи за реформу», - наголосив він.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG