Доступність посилання

ТОП новини

ТІГІПКО КРИТИКУЄ “НАШУ УКРАЇНУ” ЗА “ЗВОЛІКАННЯ З ПОЛІТРЕФОРМОЮ”.


“Зволікання з політреформою – одна з найслабкіших позицій „Нашої України”, – заявив на зустрічі з журналістами 15 листопада Сергій ТІГІПКО, керівник центрального виборчого штабу Віктора ЯНУКОВИЧА.

Як повідомили УНІАН у прес-службі штабу В.ЯНУКОВИЧА, С.ТІГІПКО відзначає, що політреформа передбачає наявність коаліційного уряду, який сформує місцеві адміністрації як наглядові органи, передавши їхні функції місцевій виборній владі. Бюрократія буде зведена до мінімуму – тільки за таких умов вийдемо на ефективну владу. А за відсутності реформи гальмується політична конкуренція, без якої ніколи не подолати корупцію, тиск на ЗМІ, адмінресурс, переконаний С.ТІГІПКО.

Як повідомляв УНІАН, 6 листопада 2004 року Віктор ЮЩЕНКО і Олександр МОРОЗ підписали політичну угоду єднання демократичних сил.

Згідно з угодою, В.ЮЩЕНКО та О.МОРОЗ домовились про прийняття до 1 січня 2005 року законопроекту 4180 про внесення змін до Конституції України. Також, згідно з угодою, голова коаліції “Сила народу” В.ЮЩЕНКО та голова парламентської фракції БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО зобов''язується забезпечити конструктивну участь фракцій "Наша Україна" та БЮТ у конституційному процесі, в тому числі щодо підвищення ролі та функцій регіонів та системи місцевого самоврядування. Термін введення конституційної реформи – не пізніше 1 січня 2006 року. Водночас, 15 листопада представник Президента України у парламенті Олександр ЗАДОРОЖНІЙ заявив, що лише за наявності 300 голосів депутатів, згодних проголосувати за політреформу, можна буде ставити законопроект №4180 на голосування.

О.ЗАДОРОЖНІЙ підкреслив, що фракції та групи, які належать до парламентської більшості, зроблять все для того, щоб питання конституційної реформи не розглядалося у випадку, коли не буде цих 300 голосів. О.ЗАДОРОЖНІЙ підкреслив, що "на сьогодні ми бачимо бажання спровокувати винесення в зал цього питання", щоб в подальшому, не набравши необхідної кількості голосів, протягом року не повертатися до нього.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG