Доступність посилання

ТОП новини

ГОЛОВА КОМІТЕТУ З МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН СЕНАТУ США НЕ ВИКЛЮЧАЄ, ЩО БУШ ПРИВІТАЄ НОВООБРАНОГО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ.


Голова Комітету з міжнародних відносин Сенату США Річард ЛУГАР, який представлятиме на українських виборах позицію Президента США Джорджа БУША, не виключає, що після оголошення результатів президентських виборів в Україні Дж.БУШ захоче привітати новообраного Президента України.

Про це він сказав журналістам після зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром ЛИТВИНИМ, коментуючи можливість такої телефонної розмови в ніч виборів.

Р.ЛУГАР підкреслив, що з великим нетерпінням чекає візиту в Україну, який відбудеться у четвер або п’ятницю цього тижня.

Він наголосив, що США були і будуть другом України. „США і Україна, ми обоє зацікавлені, щоб вибори були чесними і демократичними, і ми віримо, що так буде”.

Р.ЛУГАР також вважає важливою підтримку США новообраного Президента України по розбудові демократії. В.ЛИТВИН розповів, що в ході зустрічі обговорювались процеси, які відбуваються сьогодні в Україні. „Ми єдині в тому, що Україна має розвиватися демократичним шляхом, про що мають свідчити і майбутні вибори”, - зазначив він.

Також, за словами В.ЛИТВИНА, співрозмовники обговорили співпрацю двох країн на міжнародній арені, в тому числі і в євроатлантичних структурах, а також роль і місце України у співпраці США та Росії.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG