Доступність посилання

ТОП новини

ПРАЦІВНИКИ ДАІ ЛЬВІВЩИНИ ВИСТУПИЛИ ПРОТИ ПРИМУСУ БРАТИ ВІДКРІПНІ ТАЛОНИ І ВІДДАВАТИ ЇХ КЕРІВНИЦТВУ.


Семеро працівників ДАІ Львівської області заявили по те, що їх змушують брати відкріпні талони на себе і членів їхніх родин, і віддавати їх керівництву, і закликали працівників правоохоронних органів "не піддаватися тиску та відстоювати своє конституційне право участі у виборах Президента".

Як передає кореспондент УНІАН, про це вони заявили сьогодні під час прес-конференції у Львові, яка була організована Комітетом виборців України.

Зокрема, заступник начальника Управління ДАІ УМВС у Львівській області Михайло ЧАПЛЯ зачитав звернення працівників ДАІ Львівської області до виборчих штабів "обох кандидатів", в якому висловлюється прохання звернутися до керівництва МВС із заявою про неприпустимість таких дій, і наголошується: "дайте людям самим вирішувати, за кого голосувати!".

За словами М.ЧАПЛІ, "близько 80 відсотків працівників ДАІ, а це, приблизно, 400 – 500 чоловік, виступають проти примусової здачі відкріпних талонів". Проте, він припустив, що близько 100 талонів вже здано "тими працівниками, яким є що втрачати, і їх є чим шантажувати".

Також М.ЧАПЛЯ зазначив, що, крім вказівки здавати відкріпні талони, жодних форм тиску на працівників ДАІ не застосовувалося, тобто, звільненням з роботи їм не погрожували.

"Ми поки що не писали звернення у прокуратуру, оскільки вважаємо це крайнім заходом, до якого ми будемо вдаватися. Проте, працівники ДАІ налаштовані рішуче і готові вдаватися до радикальних методів відстоювання своїх прав", - зазначив М.ЧАПЛЯ.

Як заявив під час прес-конференції начальник МРЕУ ДАІ Стрийського району Василь НАДБЕРЕЖНИЙ, "працівники ДАІ Стрийського району категорично виступили проти здачі відкріпних талонів, жодна людина – працівник ДАІ на Стрийщині не здала відкріпного талону ні свого, ні членів своїх родин". На запитання до присутнього на прес-конференції народного депутата Ярослава КЕНДЗЬОРА, чи не будуть "репресовані" міліціонери, які сьогодні відкрито виступили проти свого керівництва, парламентарій запевнив, що "не будуть репресовані, ми цього не допустимо, а якщо й будуть – то на короткий термін".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG