Доступність посилання

ТОП новини

Чесно провести вибори Україні має допомогти НАТО? (маніфестація українців у Брюсселі).


Славко Волинський

Брюссель, 19 листопада 2004 року – У п`ятницю перед головною брамою штаб-квартири НАТО зібралось близько 20 осіб, котрі тримали в руках українські прапори, плакати з надписами: ”За незалежну Україну в НАТО і Європейському Союзі”, ”Ющенко - наш президент”, ”НАТО! Допоможіть провести чесні вибори в Україні”. У другій половині дня маніфестанти пішли до російського посольства, а завершились акція коло Ради міністрів Європейського Союзу.

Гурт людей із синьо-жовтими прапорами та прапорами ЄС перед штаб-квартирою НАТО скандував: (Звук натовпу) “Ющенко! Хай живе Україна”.

Я попросив одного з організаторів маніфестації Олександра Кириченка пояснити мету цієї акції. Ось, що він відповів.

Олександр Кириченко: “Ми вийшли з проханням підтримати демократичні сили, український народ на нашій неньці Україні. Імперія диктатури КГБ, московська диктатура Путіна хоче нав’язати нам нового “урку Януковича”. Україна не може бути “Уркаїною”. Україна – це Київська Русь. Тому український народ повинен зараз у цей відповідальний момент істини для нас всіх отримати бажану волю. Ми просимо допомоги у західного світу, у ЄС, у НАТО”.

Об 11 годині до маніфестантів вийшов офіційний представник НАТО, якому був вручений лист на ім’я генерального секретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера.

Ось кілька цитат з цього послання: “В умовах диктатури банди КГБ чесні і демократичні вибори в Україні неможливі. Їхня зброя – брехня і насилля. Тому ми, патріоти України, просимо вас ввести на територію України миротворчі війська НАТО, хоча б на час виборів. Ми за незалежну Україну в ЄС та НАТО”.

Далі гурт маніфестантів вирушив до посольства РФ у Брюсселі. Там вони скандували: (Звук натовпу) “Москва, руки геть від України! Путін, руки геть від України! Путін, руки геть від Ющенка!”

Учасники маніфестації кажуть, що вони є прохачами політичного притулку у Бельгії, а також українськими заробітчанами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG