Доступність посилання

ТОП новини

Скандал напередодні “Євробачення”: німецька співачка Ґрасія та її куплена перемога.


Надія Кандиба

Німеччина, 15 квітня 2005 - Текст для ведучого: За лічені тижні до чергового конкурсу “Євробачення” навколо співачки Ґрасії, яка представлятиме в Києві Німеччину, розгорівся скандал. Як з’ясувалося, їй вдавалося утримувати провідні місця у німецьких хіт-парадах лише завдяки маніпуляціям її продюсерської фірми. Тепер суперники Ґрасії вимагають, щоб співачка здала свій квиток до української столиці.

Ґрасія не довго раділа своїй перемозі на відбірковому конкурсі. За інформацією німецького приватного телеканалу SAT1, фірма звукозапису Bros Musiс, яка опікується співачкою, вдалася до маніпуляцій, аби забезпечити їй перші місця в хіт-парадах. Лідерство в чартах є однією з головних передумов для того, щоб отримати право претендувати на участь у “Євробаченні”. Закиди, які пролунали від SAT1, зацікавили експертів. Говорить представник Федеральної спілки фонографічного бізнесу Німеччини Гармут Шпізекке:

“Висловлюється підозра, що продюсер сам скуповував компакт-диски співачки, щоб вона змогла піднятися в хіт-парадах. Саме в цій справі зараз і ведеться розслідування” , - сказав Шпізекке.

Журналістам телеканалу SAT1 вдалося знайти свідків, які стверджують, що фірма Bros Musiс впродовж вже багатьох років вдається до таких маніпуляцій.

Сама фірма поки що відкидає всі закиди у веденні нечесної гри. Керівник Bros Musiс Давід Брандес заявляє, що й великі компанії, які домінують у галузі, досить часто скуповують власну продукцію. Представник Федеральної спілки фонографічного бізнесу Гармут Шпізекке назвав такі твердження “абсолютною нісенітницею” . За його словами, досить суворі контрольні механізми роблять неможливим масовий обман.

Тим часом пісню “Run&Hide”, з якою Ґрасія має представляти Німеччину в Києві, вже викреслили зі списків хіт-парадів. Тепер дедалі гучніше лунають голоси тих, хто вимагає переглянути участь німецької співачки в конкурсі “Євробачення”. До критиків належать колишній заступник голови Німецької музичної ради Йенс Міхов, а також співак Марко Матіас, який теж претендував на квиток до Києва. У дуеті з Ніколь Зюсмільх він посів на відбірковому конкурсі друге місце. Сама ж Зюсмільх поспівчувала своїй колишній суперниці:

“Ґрасія опинилися в дуже складній ситуації. І відверто кажучи, вона до цієї справи не причетна” , - сказала Зюсмільх. Теле- та радіокомпанія NDR, яка відповідає за проведення в Німеччині відбіркового конкурсу, заявила, що, попри скандал, не має наміру переглядати своє рішення. “21 травня на конкурсі Євробаченні в Києві Німеччину представлятиме Ґрасія” , - сказав керівник редакції розважальних програм NDR Юрґен-Майер Беер.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG