Доступність посилання

ТОП новини

У Лондон до Березовського.


Віктор Міняйло

Київ, 5 жовтня 2005 р.

6 жовтня делегація парламентської тимчасової комісії з питань встановлення фактів незаконного втручання Бориса Березовського у фінансування виборчої кампанії Віктора Ющенка відвідає Лондон, - повідомив Радіо “Свобода” голова комісії Юрій Соломатін. За його словами Борис Березовський підтвердив готовність зустрітися з представниками комісії.

У четвер Лондон відвідають троє депутатів, які представляють різні політичні сили українського парламенту. Це звичайно голова комісії комуніст Юрій Соломатів, активіст СДПУ(О) Ігор Шурма та представник блоку Віктора Ющенка “Наша Україна” Михайло Поживанов.

Ось що очікує від цієї поїздки Юрій Соломатін:

“Головне, що Борис Абрамович Березовський підтвердив нашій комісії автентичність тих платівок, які в Інтернеті були. З другого боку з тим, щоб він засвідчив, за чиєю пропозицією або на чиє прохання ці платежі були здійснені і заради чого вони спрямовувалися”.

Ще 14 вересня лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук заявив, що російський бізнесмен Борис Березовський, який проживає у Лондоні, фінансував президентську виборчу кампанію Віктора Ющенка. Леонід Кравчук посилався на телефонну розмову з російським опальним олігархом. Тепер з Борисом Березовським матиме можливість безпосередньо поспілкуватися інший об‘єднаний соціал-демократ Ігор Шурма:

“Ми очікуємо або підтвердження, або спростування фактів фінансування виборчої кампанії Ющенка Борисом Березовським.

Документи є усі в Інтернеті. Ми будемо перевіряти виключно ті факти, які є доступні до суспільства. Тобто, те що він підтвердив первинно в телефонній розмові з головою комісії Соломатіним він повинен підтвердити в розмові з членами комісії.

Це надто болюча тема для українського суспільства і надто небезпечна для України, оскільки Україна підозрюється у дуже недобрих подіях і явищах, які називаються: незаконне фінансування виборчої кампанії”.


Це говорив представник фракції СДПУ(О) Ігор Шурма.

А підозрюються в незаконному фінансування виборчої кампанії Віктора Ющенка його соратники Давид Жванія, Роман Безсмертний і Олександр Третяков. За словами Леоніда Кравчука, саме вони безпосередньо займалися фінансовими питаннями і відвідували Лондон. Інший соратник Віктора Ющенка Михайло Поживанов, який також їде до Лондона, спростовує усі звинувачення:

“Наскільки я сьогодні розумію, те що я бачу, то жодного підтвердження з боку Березовського немає. Тому казати, що десь, хтось, в чомусь винен - це важко. Я думаю, що це звичайний Пі-Ар хід. Але для того, щоб робити висновки, ми зустрінемося. Якщо отримаємо ті чи інші матеріали, комісія їх розгляне і після того вже робитимемо висновки”.

Нагадаю, що парламентську тимчасову слідчу комісію з питань встановлення фактів незаконного втручання громадянина Росії зі статусом біженця у Великобританії Бориса Березовського у фінансування виборчої кампанії кандидата у президенти Віктора Ющенка створили 20 вересня. До її складу увійшли 15 народних депутатів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG