Доступність посилання

ТОП новини

Відкриття в Лондоні українсько-британського Ситі-клубу.


Олекса Семенченко Прага, 25 листопада 2005 (RadioSvoboda.Ua) - У четвер, 24-го листопада, в річницю української помаранчевої революції у Великій Британії відбулася офіційна презентація Українсько-британського Ситі-клубу. Цю організацію створено для підтримки ділових контактів між британськими й українськими підприємцями.

Українсько-британський Ситі-клуб було відкрито в будівлі британського парламенту з коктейлем і вечерею. На цій акції були присутні відомі британські бізнесмени. депутати парламенту та представники посольства України. Директор клубу Ірина Тимчишин - правник, що працює у лондонському офісі міжнародної правничої фірми Сейлонс розповіла РС, якою є мета нової організації.

Ірина Тимчишин: Українсько-британський Ситі-клуб - це організація, мета якої досить подібна до торговельно-промислової палати - покращувати бізнес, інвестиції в торгівлю, взаєморозуміння між Україною і Великою Британією. Тобто, те, чим ми збираємося займатися і те, що ми вже розпочали - це організовувати бізнесові події, які будуть спрямовані на підвищення обізнаності щодо ділових аспектів співробітництва між цими двома державами і будуть просто формою спілкування для корпоративних і індивідуальних членів. Нашими членами є відомі компанії такі як Shell, Air foyle - британська компанія, яка співпрацює з бюро Антонова в Україні А також є досить багато нових членів українсько-британського молодіжного Ситі-клубу, тобто молодих професіоналів, які живуть і працюють у Великій Британії, але є українцями. Після нашої презентації ми вже спостерігаємо, що багато нових корпоративних та індивідуальних членів бажають приєднатися до нас.

Олекса Семенченко: чи означає факт відкриття клубу в ювілейній палаті будівлі парламенту Вестмінстерського палацу те, що клуб має підтримку з боку британської влади?

Ірина Тимчишин: Безперечно так, тому що депутати британського парламенту і зокрема депутат Джон Ґроґан, який є представником лейбористської партії й брав активну участь у минулорічних подіях в Лондоні, що були відбитком помаранчевої революції і проходили на підтримку чесних виборів в Україні, виявив велике сприяння цій справі і саме завдяки його підтримці ми мали змогу відсвяткувати нашу презентацію в цьому приміщенні. Також в британському парламенті є спеціальна всепарламентська українська група депутатів, які цікавляться питанням взаємозв’язків з Україною і для них було приємною несподіванкою, що така організація була створена і вони теж надають нам свою підтримку.

Олекса Семенченко: Тож презентація клубу в річницю помаранчевої революції - це не лише співпадіння?

Ірина Тимчишин: До певної міри - ні, але, хоча ми це не планували, так сталося, що відкриття випало саме на річницю і нам дуже приємно, що це сталося врешті-решт як співпадіння, тому що до певної міри це є наслідком того, що інтерес до України зріс саме після помаранчевої революції і саме тому стало можливим створити таку організацію в Британії саме зараз, коли є дуже великий інтерес до України і до всього, пов’язаного з нею.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG