Доступність посилання

ТОП новини

Парламент.


Влада Саюк Київ, 22 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні в парламенті депутати розглядали нову редакцію Житлового кодексу України. Проект депутати не ухвалили. Може, тому, що з більшим ентузіазмом обговорювали коаліційну угоду помаранчевих сил. "Наша Україна" невдоволена діями БЮТу, а соціалісти взагалі відмовляються її підписувати до виборів.

Лише 130 народних депутатів сьогодні проголосували за новий Житловий кодекс України. Для ухвалення документа цього недостатньо. За словами головуючого на пленарному засіданні - першого заступника Голови Верховної Ради Адама Мартинюка, - найімовірніше, законопроект розглядатиме пiсля виборiв уже новий склад парламенту. А ось укласти угоду між представниками “Нашої України”, БЮТу, Соціалістичної партії, "ПРП - Пори" і блоком Костенка-Плюща політики хочуть уже зараз. За словами лідера фракції "Наша Україна" Миколи Мартиненка, це природній процес для тих людей, які думають про майбутнє.

“Якщо документ підписаний без всяких передумов по посадах, по інших вимогах, а документ конструктивний і переслідує одну ціль - об’єднання помаранчевої команди, я за. Ми, до речі, це питання ставили напередодні виборчої кампанії. Ми пропонували Юлії Володимирівні об’єднуватися на вибори парламентські, але вже зараз потрібно підписувати, що робити після виборів”.

Мартиненко каже, що йому лишень не подобається те, що Тимошенко підписала вчора угоду про коаліцію в односторонньому порядку, не погодивши її текст з іншими можливими членами коаліції.

Президент Вiктор Ющенко заявляє, що не бачить перспектив угоди про коалiцiю, пiдписаної Юлiєю Тимошенко.

"Не з цього треба починати. Або робити пiар, i тодi пiдписувати одностороннiй документ i далi торгуватися, якою його доля буде. Нiякої долi у такого документа не буде. Я впевнений у цьому. Це якоюсь мiрою кривдить, на моє переконання, усiх учасникiв, якi прагнули до коалiцiї", - заявив вiн сьогодні.

Тимошенко в односторонньому порядку пiдписала свiй варiант угоди про створення коалiцiї демократичних сил України i направила його Президенту, першому номеру виборчого списку "Нашої України" Юрiю Єханурову i лiдеру Соцiалiстичної партiї Олександру Морозу. Народний депутат, член БЮТу Андрій Шкіль твердить: підписаний Тимошенко документ свідчить, що БЮТ готовий підписати угоду за будь-яких умов і відкидає усі звинувачення членів “Нашої України”.

“Юлія Володимирівна каже, що ставить свій підпис під тим, що прийнято за основу. І пропонує поставити підписи під прийнятим за основу і пізніше обговорювати нюанси. Бо що таке - прийняте за основу? Це 90% підобається, а 10 - можна думати. Погоджуємося. Проте, якщо хтось не читав, то звідки Зварич має право заявити, що з угодою ознайомлені і беремо за основу. Хто це бере ? Три чоловіки, які ведуть переговори? Якщо вони троє уповноважені самі від себе, то тоді дивно, що вони ці переговори ведуть. Я думав, що вони уповноважені “Нашою Україною”.

Інший член Блоку Юлії Тимошенко - Олександр Турчинов говорить, що, зважаючи на реакцію "Нашої України", БЮТ взагалі може відмовитися підписувати угоду про коаліцію. Не згодні поставити свій підпис поки що і соціалісти. Кажуть, це потрібно робити після виборів.

Далі член соціалістичної фракції Іван Бокий: “Коаліційну угоду соціалісти , безумовно, будуть підписувати за результатами парламентських виборів. Якщо ви маєте на увазі переговори, які ведуться, то все правильно, ми в них беремо участь. І це нормально - напередодні виборів визначати шляхи виборів і накреслювати контури можливої коаліції. Але відносно утворення, то це питання може стояти тільки після виборів”.

"Наша Україна" виступила з iнiцiативою пiдписання угоди про коалiцiю в наступному парламентi всiх сил Майдану. Вiдповiднi пропозицiї були направлені БЮТ, СПУ, блоку "Пора-ПРП", блоку Костенка та Плюща.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG