Доступність посилання

ТОП новини

Ексклюзивне інтерв’ю Радіо "Свобода" комісара ЄС Беніти Ферреро-Вальднер: Єврокомісія обіцяє розширити співпрацю з Україною, якщо вибори будуть демократичними.


Наталія Вікуліна

Брюссель, 26 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Єврокомісія сподівається, що вибори в Україні будуть вільними й чесними, і за цієї умови Брюссель та Київ зможуть розширити співпрацю. Про це заявила Комісар ЄС із зовнішніх відносин і політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер в інтерв’ю для радіо “Свобода”.

Єврокомісія очікує, що українські вибори будуть вільними і чесними, і від того, як їх буде проведено, залежать наступні кроки у відносинах між Євросоюзом і Україною, заявила Ферреро-Вальднер. За її словами, якщо вибори відповідатимуть високим стандартам, тоді Єврокомісія готова розпочати переговори про розширену угоду з Києвом, головною частиною якого стане домовленість про вільну торгівлю між Україною та ЄС:

“Ми сподіваємося, що вибори будуть вільними й чесними, ми впевнені, що станеться так, як про це казав президент Ющенко – що він зробить усе, щоб забезпечити справедливі вибори. Я думаю, що ми маємо підтримати цей позитивний момент, аби побачити, що Україна підходить ближче до Європи”.

За її словами, в порівнянні з минулими виборами Єврокомісія довіряє українському урядові і особливо президентові Віктору Ющенкові, що вибори будуть вільними й чесними. Ферреро-Вальднер упевнена, що і за великої кількості місць для Партії регіонів у Верховній Раді Євросоюз та Україна продовжуватимуть добрі відносини.

“Моя делегація зустрічалася з різними великими партіями. Ми бачили, що всі три головні партії, включаючи партію пана Януковича, ясно висловлювалися за продовження близьких відносин з Європою. На мою думку, буде дуже важливо, щоб це так і сталося”, – вважає комісар ЄС із зовнішніх відносин і політики сусідства.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG