Доступність посилання

ТОП новини

Найбільша презентація сучасного українського мистецтва в Польщі.


Єва Поштар Варшава, 28 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У Варшаві cьогодні ввечері почалася найбільша за багато років презентація сучасного українського мистецтва. Митці із київської групи Революційний експериментальний простір (РЕП) стартували фестиваль Нового українського мистецтва "24 hours.UA", що триватиме майже два тижні. Проект фінансує польське Міністерство культури і національної спадщини, за співучасті партнерів з України. Все відбувається в рамках Року України в Польщі у варшавському Центрі сучасного мистецтва "Замок Уяздовський".

Молодих митців із Києво-Могилянської Академії згуртувала у 2004 році Помаранчева революція. Звідти їхня назва - Революційний експериментальний простір. Але невдовзі після революції, після конфлікту з Міністерством культури, художники знову почали проводити політичні мітинги за духовне відродження України. Також за кордоном. Куратор Антоніна Денисюк пояснила Радіо Свобода мету проекту:

- Тут подано молоде мистецтво України. Це художники, яким по двадцять років. Це буде абсолютно новий погляд. Митці апелюють до тих речей, котрі є відомі як глобалістичні, які заторкують проблеми відомі для кожної революційної ситуації у світовому мистецтві.

Антоніна Денисюк сподівається, що інсталяції митців групи РЕП, та окремих художників, таких як Ганна Сидоренко, Мирослав Ягода, Юрій Шнайдер знайдуть шлях до сердець публіки над Віслою. Під час фестивалю української культури у Варшаві також відбуватимуться літературні зустрічі, презентація івано-франківського часопису "Кінець-кінців".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG