Доступність посилання

ТОП новини

З’їзди БЮТу та «Нашої України» розглядають питання дострокових виборів


Головна тема - передвиборчі списки та партнери на виборах.


Міжпартійний з’їзд Блоку Юлії Тимошенко розпочали увечері представники «Батьківщини», партії «Реформи і порядок» та Української соціал-демократичної партії, на якому блок планує затвердити остаточний виборчий список.

Також сьогодні проходив перший етап V з’їзду політичної партії «Наша Україна», на якому затвердили список кандидатів у депутати, щоправда, наразі, без порядкового визначення у списку.

Крім того, у понеділок, на міжпартійному з’їзді угоду про створення блоку «Українська правиця» затвердили Українська народна партія, Народний рух України та партія УРП «Собор».

Лідер нашоукраїнців В’ячеслав Кириленко не виключає можливості єднання демократичних сил у разі перенесення дати виборів. Про це голова партії «Наша Україна» заявив на 5 з‘їзді партії НУ: «Ми продовжуємо бути відкритими для об’єднання з усіма демократичними силами. Ми розцінюємо те, що інші демократичні сили проголосили про створення своїх блоків тільки як те, що це реакція на деякі невизначеності, які мають місце у достроковій виборчій кампанії. Ми переконані, що у нас буде можливість повернутися до теми єднання демократичних сил».

А нашоукраїнець Борис Беспалий напередодні в інтерв’ю Радіо Свобода сказав: «Блоки уже своє віджили і створюють лише проблеми. Якщо ж ми таки однодумці, маємо спільні програми, що ж нам тоді заважає об’єднатися в одну партію, ці питання тоді просто знімають. Навіть якщо глянемо на цей парламент, не залежно, коаліція, більшість... Ми бачимо, що всі перебіжчики були з блоків, з партій практично вийшов лише Йосип Вінський».

Утім, представники Блоку Юлії Тимошенко переконані, що на дострокові вибори опозиційні сили повинні іти різними списками. Бютівець Олег Білорус заявив: «Ми підемо окремим списком. Блок включає Батьківщину, як базову партію, Партію реформи та порядок та Українську соціал-демократичну партію. Таким чином, питання як іти на вибори для нас вирішене. Ідучи двома, чи трьома колонами, ми візьмемо більше місць у парламенті».

15 квітня 2007. З'їзд виборчого блоку «Народна самооборона Юрія Луценка».
А Партія «Вперед, Україно!», Християнсько-демократичний союз та громадський рух «Народна самооборона» вже створили політичний блок «Народна самооборона Юрiя Луценка». Таке рішення ухвалили у неділю в Києві на мiжпартiйному з''їзді. До першої п’ятірки виборчого списку увійшли лідер «самооборони» Юрій Луценко, народний депутат Микола Катеринчук, голова фонду «АнтиСНІД» Наталія Лук’янова, тележурналіст Володимир Ар’єв та народний депутат Володимир Стретович.

Юрій Луценко закликає опозицію до єдності: «Закликаю наших колег по демократичному табору з Блоку Юлії Тимошенко та «Нашої України» спільно створити мегаблок демократичних сил для спільної перемоги. У будь-якому разі закликаю їх до єдності в наших діях».

А у затвердженій програмі блоку на вибори до Верховної Ради, основними цінностями блоку «Народна самооборона Юрiя Луценка» визначено: свободу, солідарність, закон і справедливість.

Учасники блоку поставили перед собою завдання змінити судову й правоохоронну системи країни.

Блок виступає за справедливі податки і зростання національного доходу, який, на їхню думку, має відчути кожен пенсіонер.

Учасники блоку виступають за внесення зміни до Конституції. Вони вважають, що відповідний проект змін має розробити конституційна асамблея, до складу якої увійшли б фахівці, що погодяться відмовитися від участі в діяльності органів влади протягом найближчих 10 років.

Указ про розпуск парламенту Президент підписав 2 квітня. Коаліція та уряд відмовилися визнавати президентський Указ і звернулися до Конституційного Суду, щоб він дав оцінку цього документу. Розгляд цієї справи мав початися минулого тижня, однак був перенесений на 17 квітня.

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 12.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• Президент заявляє, що підкориться будь-якому рішенню Конституційного Суду щодо Указу про розпуск Верховної Ради • Україна поза майданами: які настрої панують серед людей? • Марек Сивець: в Україні немає революції • Комітет Європарламенту обговорив ситуацію в Україні • «Ми зацікавлені в тому, щоб Україна була на нашому боці» – євродепутат Ганнес Свобода • Чи не зарано Захід припинив підтримку України? • Політичний компроміс та українські реалії • Кризова економіка. Чи вдарила політична криза по гаманцях простих українців? • Чого хоче Росія в Україні?
XS
SM
MD
LG