Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко переконаний, що зриву виборів не буде, і вони пройдуть чесно та прозоро


Про це Лідер блоку «Наша Україна – Народна самооборона» заявив сьогодні на прес-конференції в Житомирі.

Про це Лідер блоку «Наша Україна – Народна самооборона» заявив сьогодні на прес-конференції в Житомирі.

«Ніякого зриву виборів не буде, вибори відбудуться 30 вересня… І при цьому відбудуться чесно і прозоро», – зазначив Юрій Луценко. При цьому він додав: «Якщо Партія регіонів, відчуваючи свою поразку, не хоче брати в них участь, хай не бере».

Раніше голова Верховної Ради 5-го скликання Олександр Мороз неодноразово заявляв, що Секретаріат Президента готує сценарій зриву виборів.

Олександр Мороз припустив, що оскільки блок «Наша Україна – Народна самооборона» і Блок Юлії Тимошенко не сформують більшість, «вони можуть відмовитися скласти присягу і наполягати, щоб уся ця комедія, яка відбувається сьогодні, була повторена».

У такому разі, за словами Мороза, планується реалізувати сценарій, відповідно до якого, новий парламент не створений, а попереднього ніби не існує, і тоді єдиним легітимним органом влади є Президент, розширені повноваження якого планується закріпити у Конституції, ухваленій на референдумі.

Матеріали до теми:

• Віктор Янукович: Партія регіонів звернулася до правоохоронців і Генпрокуратури з приводу можливих спроб опозиції заблокувати підбиття підсумків виборів • Президент закликав узяти активну участь у голосуванні на позачергових виборах до Верховної Ради • Ющенко закликає Януковича «повернутися в своїх діях до законності» • Опозиція виступає з новими заявами про готування фальсифікацій на виборах • Янукович у відкритому листі до Ющенка критикує Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона» • Перспективи фальсифікації • Партія регіонів допускає можливість неучасті у виборах і стверджує про нібито плани їхньої фальсифікації; БЮТ пов’язує ці заяви зі страхом «регіонів» програти вибори; про плани фальсифікацій із боку опонентів попереджає і опозиція
XS
SM
MD
LG