Доступність посилання

ТОП новини

Понад 200 російських військових загинули під час боїв біля Іловайська – Ноздрачов


Всього, за словами Ноздрачова, Росія у 2014 році втратила на Донбасі 1700 військових
Всього, за словами Ноздрачова, Росія у 2014 році втратила на Донбасі 1700 військових

Під час бойових дій біля Іловайська в період з 24 по 29 серпня 2014 року загинуло понад 200 російських військових. Про це заявив керівник Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Олексій Ноздрачов.

«За інформацією, отриманою від різних розвідувальних органів, і за результатами нашої роботи, під час Іловайських подій загинуло трохи більше ніж 200 військовослужбовців Росії», сказав Ноздрачов.

Читайте також: «Іловайський котел»: сліди військових Росії на Донбасі

Він також заявив, що близько 300 російських військовослужбовців були поранені. Загалом за 2014 рік, за його словами, збройні сили Росії втратили під час бойових дій в Україні близько 1700 осіб.

За даними Генеральної прокуратури України, під час бойових дій під Іловайськом загинуло 366 військовослужбовців та добровольців, 429 були поранені.

Читайте також: «Зниклими безвісти під Іловайськом залишаються 84 бійці, 11 у заручниках у ОРДЛО – Генштаб ЗСУ»

Наприкінці серпня 2014 року бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині. В ЗСУ наголошують, що військові регулярних частин Збройних сил Росії, що вторглися до України для захисту підтримуваних ними сепаратистів, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські силовики.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG